De beste tips voor het restylen van je tuin

tuin inspiratie

Wil je jouw tuin binnenkort gaan aanpakken, omdat je er niet helemaal blij meer mee bent? Dan zijn er verschillende dingen die je kunt doen. Het is belangrijk om een tuin te creëren waarin je het fijn vindt om veel tijd te spenderen. Bij het restylen van je tuin kun je aan verschillende dingen denken. Wij zetten wat tips op een rij om je inspiratie te geven!

Nieuw meubilair in de tuin

Als je jouw tuin graag wilt restylen, is nieuw meubilair in de tuin iets wat je kunt overwegen. Beschik je al een aantal jaar over dezelfde tuinmeubelen en ben je deze inmiddels wat zat geworden? Dan kan nieuw tuinmeubilair wonderen doen in jouw tuin. Qua tuinmeubelen kun je alle kanten op. Bedenk daarom goed waar je in je tuin niet zonder kan. Denk bij tuinmeubelen aan bijvoorbeeld een loungeset, tuinset, tuinbank, ligbed of hangstoel. Bij het kopen van tuinmeubelen is het ook goed om rekening te houden met het materiaal. Het materiaal bepaalt niet alleen de uitstraling, maar ook hoe het bestand is tegen slechte weersomstandigheden en hoeveel onderhoud er nodig is. Doe dus vooral research naar wat er allemaal op de markt is, zodat je een juiste keuze maakt waar je weer jarenlang van geniet.

Een groen gazon

Een groen gazon is iets wat veel mensen willen. Als jij dit ook graag zou willen realiseren in de tuin, heb je verschillende opties. Zo zou je kunnen kiezen voor echt gras, maar is ook kunstgras een goede mogelijkheid. Beide mogelijkheden hebben eigen voor- en nadelen. Als je echter voor een onderhoudsvrije tuin wilt gaan, dan is kunstgras de perfecte oplossing. Dit hoef je namelijk niet te maaien, bemesten en te bewateren, wat bij echt gras wel het geval is. Kunstgras is bovendien nauwelijks meer van echt gras te onderscheiden en gaat jarenlang mee, waardoor je weer voor een lange tijd van een mooi groen gazon kunt genieten. Kunstgras laten aanleggen is dus een goed idee als je een groen, onderhoudsvrij gazon in de tuin wilt hebben. Daarbij is het perfect voor een kindvriendelijke tuin!

Een overkapping

Een andere manier om je tuin te restylen, is middels een overkapping. Als je hier de ruimte voor hebt, is het zeker de moeite waard om te overwegen. Een overkapping in de tuin heeft diverse voordelen. Het maakt het mogelijk om overdekt van de buitenlucht te genieten, wat voor weer het ook is. Als je een echt buitenmens bent is dit fijn, want je bent dus niet afhankelijk van alleen de warme zomerdagen. Een overkapping is bovendien heel gezellig in te richten, waardoor het een plek wordt waar je heerlijk kunt loungen. Zowel alleen als met vrienden en/of familie!

Breng kleur in de tuin met fleurige bloemen en planten

Wil je jouw tuin meer sfeer geven? Dan is het toevoegen van nieuwe bloemen en planten een goede manier om je tuin te restylen. Als je hierbij kiest voor kleurrijke bloemen en planten zorg je voor meer kleur in de tuin en dit is bevorderlijk voor hoe het erbij komt te liggen. Hoe kleurrijker jouw tuin, is hoe gezelliger het eruitziet. Koop dus een paar nieuwe bloemen en planten, dit kan een groot verschil maken.

Andere accessoires

Nog een tip om je tuin te restylen, is met wat nieuwe accessoires. Accessoires spelen een grote rol in de sfeer van je tuin, waardoor het goed is om hier aandacht aan te besteden. Door een aantal accessoires te vervangen of gewoon nieuwe toe te voegen kan jouw tuin er dus al anders uit komen te zien. Denk bij tuinaccessoires bijvoorbeeld aan tuinschilderijen, sculpturen, tuinkabouters, buitenkleden en lichtslingers. 

Met deze tips kun je aan de slag als je jouw tuin graag wilt restylen. Door je tuin te restylen geef je het een hele nieuwe uitstraling, zodat je hier de komende jaren weer goed vooruit mee kunt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten