De do’s en dont’s van crypto currency

crypto currency do's en dont's

Je hebt vast wel eens van crypto currency gehoord. Misschien ben je er wel al ervaren in en handel je al. Of misschien ben je nog aan het twijfelen om in te stappen. In beide gevallen is het belangrijk om te weten wat je juist wel of niet moet doen als het om crypto currency gaat.

Eigen onderzoek doen

Mocht je je nog niet in de wereld van de crypto currency bevinden, dan is het belangrijk om vooraf goed onderzoek te doen. Doe je eigen onderzoek en ga niet af op de ervaringen van anderen. Deze kunnen heel erg persoonsgebonden zijn, want iedereen ervaart het anders. Ook kan er geluk of pech meespelen. Lees je goed in en ga op zoek naar degelijke artikelen met goede en juiste informatie. Raadpleeg dus de juiste bronnen!

Start eenvoudig

Als je aan de slag wilt gaan met crypto dan dien je je aan te melden bij een platform. Hier kun je namelijk de coins (munten) kopen en verkopen. Zie dit platform als een soort tussenhandelaar. Het is dus belangrijk dat ook dit degelijk en goed is. Stap niet zomaar bij de eerste en de beste in. Ben je niet zo technisch onderlegd, dan is het wellicht verstandig om te beginnen met een gebruiksvriendelijk platform, zoals Bitvavo. Sommigen hebben apps voor op je telefoon, waardoor het allemaal heel toegankelijk wordt en vaak makkelijker werkt. Op die manier kan iedereen hier in handelen.

Investeer wat je kunt missen

Heel belangrijk, wees niet te over enthousiast! Investeer wat je kunt missen en ga dit zeker niet met je laatste spaarcenten doen. Crypto currency kun je namelijk een beetje vergelijken met beleggen. Je kunt er best veel mee verdienen, maar ook mee verliezen. In dat laatste geval zou het heel zuur zijn als je je laatste spaarcentjes in rook ziet opgaan.

Wees niet impulsief

Investeren in crypto currency kost tijd. Niet om dat ene muntje te kopen, want dat heb je zo gedaan, maar om je geld terug te verdienen en er ook nog wat winst op te maken. De wereld van crypto gaat gepaard met diepe dalen en hoge pieken. Het is de kunst om te verkopen op het juiste moment. Wanneer dat is weet niemand, daar moet je een beetje geluk mee hebben. Belangrijk is om niet impulsief te gaan handelen, want vaak kost je dat veel geld. Raak dus niet in paniek wanneer je in een grote dip zit, want de koers schiet altijd wel weer omhoog. Fijn laten staan dus!

Handel jij al in crypto currency?

– samenwerking –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten