De gezondste sappen met verrukkelijke smaken

Je gezondheid verbeteren op een natuurlijke manier? Zo doe je dat!

Iedereen drinkt nu en dan wel eens een glas vruchtensap. Maar wist jij dat hier eigenlijk veel te veel suiker in zit? Daarom is het alleen gezond in kleine hoeveelheden. Iedere dag een glas is eigenlijk al te veel. Opvallend, aangezien veel mensen juist denken dat het gezond is. Bovendien is een glas sap een mooie manier om aan de aanbevolen inname van vitamine C te voldoen. Gelukkig is er een oplossing: het drinken van sappen die voor het grootste deel uit groente bestaan. Dat klinkt misschien gek, maar met de juiste recepten zijn ze minstens zo lekker als de populairste vruchtensappen. Bovendien is er veel meer ruimte voor variatie en is het vrijwel onmogelijk om er te veel van te drinken. 

Voldoen aan de aanbevolen hoeveelheid groente en fruit

Eet jij dagelijks twee stuks fruit en 250 gram groente? De meeste inwoners van Nederland hebben hier namelijk moeite mee. Met zorg samengestelde sappen op basis van groente en fruit zijn dan een mooie aanvulling. Door iedere dag een portie te drinken is het veel eenvoudiger om te voldoen aan de voedingsadviezen. Het is zelfs mogelijk om een paar dagen alleen maar sappen te drinken. Klinkt dat interessant? Lees dan meer over de beste detox kuur en geef je gezondheid een boost.

Gezonde sappen met een extra superfood

Dankzij de wetenschap ontdekken we dagelijks nieuwe uitwerkingen van voedingsstoffen. In veel gevallen blijkt een bepaald product helemaal niet zo gezond als we dachten. Het is een van de redenen waardoor de voedingsadviezen regelmatig op de schop worden genomen. Maar gelukkig worden niet alleen maar negatieve verbanden ontdekt. Want door voedingswaren te onderzoeken komen ook regelmatig positieve effecten naar boven. Wat dacht je bijvoorbeeld van superfoods? In de beste sappen voor je gezondheid zijn die gewoon toegevoegd. Bovendien zijn het vaak heerlijke kruiden die het sap extra pit en smaak geven. Bekende voorbeelden zijn gember, kurkuma, goji bessen en spirulina.

Eindeloos variëren met groente en fruit

Gezonde sappen bestaan voor minstens 70% uit groente. Hiervoor is eigenlijk geen minimum. Dus een sap dat voor 100% uit groente bestaat is net zo gezond. Een beetje limoen, ananas, citroen of peer geeft een lekker frisse smaak. Het dagelijks drinken van een vers flesje sap is ideaal om snel en gemakkelijk aan de aanbevolen hoeveelheid groente en fruit te voldoen. Ik hou zelf erg van fruit, maar ik ben niet zo’n fan van het schillen, pellen en in stukjes snijden. Door verse sappen te bestellen sla je al die stappen over en kost het geen tijd om gezond en verantwoord te eten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten