De leukste zomerse buitenuitjes in en om Rotterdam met kinderen!

Kinder uitjes rotterdam

De zomervakantie komt er weer aan en dat betekent lekker veel erop uit gaan met de kindjes. Wanneer je in een grote stad woont kan dat best nog wel eens een uitdaging zijn, want hoe en waar vind je leuke buitenactiviteiten? In en om Rotterdam is er gelukkig genoeg te doen. Denk aan klimmen in de bossen, of juist lekker hogerop met veel uitzicht. Of een wel hele bijzondere wandeling door een park. Ik geef je vandaag drie leuke tips!

Rotterdam x kids

Er is voor kinderen veel leuks rondom Rotterdam te beleven. Denk bijvoorbeeld aan klimbos Fun Forest, waar kinderen lekker hun energie kwijt kunnen en tussen de bomen kunnen slingeren. Of zoek het hogerop en beklim de Euromast van 185 meter hoog, met een geweldig uitzicht over de stad. Zijn je kids fan van dino’s? Dan kunnen ze in het Beatrixpark in Schiedam deze zomer levensechte dino’s ontmoeten. Genoeg te beleven dus!

Gloednieuw parcours bij klimbos Fun Forest

Wie mij volgt op instagram weet dat wij vorig jaar met het gezin naar Fun Forest hier in Tegelen, Limburg, zijn gegaan. We hebben er een supertoffe dag gehad en een geweldige ervaring opgedaan. Wist je dat er in Rotterdam ook een Fun Forest is? Hier kunnen kinderen lekker klimmen, klauteren en abseilen in het bos. Het klimbos biedt allerlei soorten parcours aan, zowel voor de beginners als de gevorderden. Voor kinderen zeer geschikt en een stoere ervaring. Fun Forest is gelegen in het Kralingse Bos in Rotterdam, waar dus een hoop nieuwe en unieke onderdelen te vinden zijn. Zo klim je via de ‘monkey bars’ van de ene naar de andere boom, ren je vliegensvlug over een schuine muur voordat je je evenwicht verliest en klim je met klimgrepen die aan de boom vast zitten hoog de boom in. Heb je alle routes in het Rotterdamse Bos al geklommen en ben je wel toe aan een nieuwe uitdaging? Dan moet je zeker nog een keer terugkomen voor dit nieuwe extreme parcours. Deze route is de meest uitdagende tot nu toe en daarom alleen geschikt voor ervaren klimmers vanaf 14 jaar.

Jurassic Encounter

Wanneer dino’s in jouw huishouden een belangrijk onderdeel vormen binnen het gezin moet je zeker weten naar Jurassic Encounter gaan. Dit vindt enkel in de zomervakantie plaats in het Beatrixpark in Schiedam. Hier kun je levensgrote bewegende dinosaurussen uit het Jura, Trias en Krijt tijdperk tegenkomen. Bezoekers volgen een ‘gevaarlijke route’ door graslanden en bossen en komen oog in oog te staan met grommende, brullende en sissende dinosaurussen. Met vijftig bewegende dino’s inclusief zwaaiende staarten en brullende geluiden, biedt Jurassic Encounter een spectaculair dagje uit voor het hele gezin. Het vermakelijke en educatieve evenement is te bezoeken in de zomervakantie van 28 juli tot en met 14 augustus 2022 en is een perfect dagje uit voor het hele gezin. 

De hoogte in bij Euromast

De Euromast staat natuurlijk symbool voor de stad, maar wist je dat je deze ook kunt beklimmen? Hij heeft een hoogte van 185 meter en eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht over de stad. Ben je een echte durfal? Dan kun je naar beneden abseilen. Superstoer natuurlijk en een ervaring om nooit meer te vergeten. Omdat dit best een uitdaging is, is dit enkel geschikt voor kinderen van 16 jaar. Vanaf juli opent er overigens ook de vernieuwde Euroscoop die je vanaf het platform helemaal tot aan het uiterste puntje van de mast brengt, terwijl je ronddraaiend uitkijkt over de stad. De Euroscoop is volledig van glas gemaakt en heeft een nieuwe lichtshow, muziek en stortytelling.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten