De mondverzorging van blue m

blue m

Wist je dat een goede gezondheid in je mond begint? De juiste mondverzorgingsproducten zijn van essentieel belang om mond- en tandvleesproblemen te helpen voorkomen. blue m heeft hiervoor een innovatieve lijn ontwikkeld met actieve zuurstof. De langzame afgifte van actieve zuurstof en de synergetische werking van hoogwaardige natuurlijke ingrediënten zoals honing en lactoferrine zijn het geheim.

blue m

In onze mond leven maar liefst 80 miljoen bacteriën. Eigenlijk heel vies als je erbij nadenkt. Dat kan leiden tot diverse mondproblemen. Veel voorkomende problemen zijn ontstoken tandvlees of terugtrekkend tandvlees, een slechte adem, pijn rondom implantaten en aften. De formule van blue m is zo ontwikkeld om heel doelgericht te verbeteren waardoor problemen kunnen worden voorkomen.

blue m is een Nederlands merk dat de heilzame werking en de kracht van zuurstof ontdekte. Daarbij bevat het merendeel van de blue m producten honing. Lijkt heel gek, want honing bevat veel suiker, maar honing bevat het enzym glucose-oxidase. Zodra dit in contact komt met speeksel of wondvocht komt er waterstofperoxide vrij, dat meteen als zuurstof opgenomen wordt door het lichaam. De kracht van waterstofperoxide is dat het een bacteriegroei remmende werking heeft. De aanwezige glucose in honing wordt hierbij volledig omgezet, waardoor er geen risico meer bestaat op cariësvorming. De conditie van het tandvlees wordt hiermee bevorderd.

Als verrassing kreeg ik het complete assortiment van blue m thuisgestuurd om te testen. Ik moet je eerlijk vertellen dat ik echt nog nooit van het merk heb gehoord. De producten zien er mooi uit en veelal komen ze in een kartonnen doosje. 


blue m tandenborstel

Hij lijkt zo gewoon en zo standaard, maar de extra zachte tandenborstel van blue m is toch wel wat speciaal. Hij is niet zomaar een zachte tandenborstel, maar extra zacht en daardoor geschikt voor gebruik na een chirurgische ingreep in de mond. Dit soort tandenborstels worden aanbevolen door kaakchirurgen, tandartsen en implantologen en zijn essentieel voor een goede dagelijkse verzorging.


De super zachte tandenborstel bevat nylon borstelharen om beschadigingen aan het harde en zachte weefsel te voorkomen. De steel van de tandenborstel is lang, taps toelopend, ergonomisch en bevat een brede grip. Hij wordt per drie stuks verkocht voor €9,95.


blue m tandpasta’s

blue m heeft twee soorten tandpasta’s in het assortiment, namelijk eentje met fluoride en eentje zonder fluoride. Beide hebben dezelfde kenmerken, alleen verschilt het hem in de fluoride. Met fluoride zorgt ervoor dat gaatjes voorkomen worden en de fluoride vrije tandpasta is ideaal voor implantaten. Het is dus geheel persoonsafhankelijk welke dat voor jou het meest geschikt is. Beide zorgen ze voor een frisse adem en schone tanden en tandvlees. Beiden hebben een inhoud van 75 ml. en kosten €12,50 per stuk.


blue m mondwater

Mondwater is een extra middel om te gebruiken na het poetsen dat zorgt voor een frisse adem. Tevens reinigt het nog even snel je mond. Het mondwater van blue m is fluoride- en alcoholvrij en is, net als alle andere producten van het merk, voorzien van actieve zuurstof. Ik moet toegeven dat ik nooit mondwater gebruik, maar dit voelt wel erg fijn aan dus ga het zeker vaker doen! Het blue m onderwater komt in een grote fles van 500 ml. en kost €14,95.


blue m oral foam

Nieuw voor mij is de blue m oral foam. Het is letterlijk een schuim dat je in je mond aanbrengt d.m.v. twee pompjes en even in je mond zijn werk laat doen. Zie het als een soort vervanger voor het mondwater. Je gebruikt slechts één van de twee. Dit product is ideaal voor mensen met beugel en gevoelige tanden. Het zorgt voor een frisse en schone adem. Een flacon met 100 ml. kost €14,95.


blue m mondspray

De blue m mondspray is een ideaal product voor onderweg. Hiermee krijg je binnen not-time een frisse adem. Door het kleine formaat is hij handig om mee te nemen in je tas. Een sprayflacon bevat 15 ml. en kost €5,95.


blue m oral gel

Een product dat je niet dagelijks gebruikt, maar wel handig is om altijd in huis te hebben, is de blue m oral gel. Deze gel is speciaal bedoeld voor als je een wondje in je mond hebt. Dat kan van het trekken van een kies zijn tot een tand door je lip. Dit laatste gebeurde Brody overigens 3 keer in twee weken tijd, wat een brokkenpiloot! Anyway…voor kleine kindjes zou ik het niet snel gebruiken, wel voor jezelf. Je brengt de gel voorzichtig op de desbetreffende plaats aan en laat het maximaal een uurtje zitten. Spoel dan weg. Het zorgt voor een betere en snellere genezing. Een tube heeft een inhoud van 15 ml. en kost €21,36.


blue m oxygen fluid

Ook ideaal voor als je een wondje in je mond hebt is de blue m oxygen fluid. Dit is een soort mondwater dat de genezing van wondjes bijstaat. Je gebruikt het i.p.v. een mondwater na het poetsen. Heb je wel eens last van bloedend tandvlees, zoals ik? Dan is de oxygen fluid ook heel fijn om te gebruiken! Het komt in een grote flacon van 500 ml. en kost €24,95.


blue m teeth & bone formula

Tot slot kreeg ik nog een potje met supplementen, de blue m teeth & bone formula. Deze supplementen geven je mooie sterke tanden en botten. Ze bevatten vitaminen en mineralen en zijn 100% vegetarisch. Je gebruik ze voor, tijdens of na een tandbehandeling 3 keer per dag eenmaal en op ‘gewone’ dagen 1 capsule per twee dagen. Een potje bevat 90 capsules, dus daar kun je zeker even mee vooruit. Het kost €49,95.

blue m was voor mij nieuw, maar nu ik wat producten ervan getest heb (niet allemaal want ik heb geen wondjes en slik niet zo graag pillen) ben ik om. Met name de tandpasta’s, het mondwater en de mondspray zijn echt heel fijn. Niet alleen ik ben er enthousiast over, ook een aantal BN’ers gebruiken blue m graag. Denk aan Arie Boomsma, Vivian Reijs en Ralph Moorman. Wil je meer informatie over blue m? Bezoek dan een bluemcare.com. Hier kun je tevens de producten bestellen.

Kende jij blue m al?

– Dit artikel bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf –

Eén gedachte over “De mondverzorging van blue m”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten