De nieuwste EA Sports F1 2022 game is er!

F1 2022

Als er één sport is die hier thuis goed bekeken en gevolgd wordt dan is het wel Formule 1. Zelfs de kids worden er soms helemaal in meegezogen en zijn voor team Verstappen. Ik snap het wel, want ik keek vroeger ook altijd met mijn vader mee en volgende nagenoeg elke race. Sinds jaren is er de officiële F1 game en ook dit jaar komt er weer een nieuwe versie van uit die zoveel anders is als de edities ervoor. Vandaag ga ik het hebben over F1 2022!

Race in de nieuwe generatie auto’s

Eén van de grootste veranderingen binnen de game is dat er met nieuwe auto’s geracet wordt. Zo zitten er nieuwe hybride auto’s in en worden er nieuwe regels geïmplementeerd. Net zoals in de echte F1 wereld natuurlijk, want daarmee ligt de game altijd op één lijn. Een raceweekend ziet er nu dus zeker anders uit. Hadden we eerste de trainingen, kwalificaties en de race zelf, is er nu de sprint race bijgekomen. In de game is dat natuurlijk een superleuke toevoeging! Al deze toevoegingen zorgen voor een compleet nieuwe spelervaring en Senior Creative Director bij Codemasters Lee Mather vertelt dan ook: “We kijken ernaar uit om onze spelers te verwelkomen in het nieuwe tijdperk van Formule 1”.

Introductie van de Miami Grand Prix

Nieuw binnen de Formule 1 wereld is natuurlijk de Miami Grand Prix. Ook deze kun je terugvinden in de nieuwe game. Hiermee heb je natuurlijk een eerste kijkje in het circuit en kun je er zelf heerlijk op racen. Ook de vernieuwde circuits van Australië, Spanje en Abu Dhabi ga je terugzien. Een andere primeur is de toevoeging van F1 Life. Spelers worden hier in de glamour wereld van de Formula 1 gezogen en betreden een virtuele hub om te schitteren met hun verzameling van supercars, kleding en accessoires. Je kunt dit deel van de game ontgrendelen d.m.v. gameplay, de Podium Pass en de in-game shop.

Omdat er dit seizoen best veel verandert in de Formule 1 wereld zie je dit natuurlijk ook terug in het spel. Denk aan uitgebreide gameplay opties en Adaptive AI (kunstmatige intelligentie). Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor ‘Immersive” en ‘Broadcast’ wat invloed heeft op formatierondes, saftety car en pitstops. Bij ‘Immersive’ wordt je als speler uitgedaagd om grotere risico’s te nemen en bij ‘Broadcast’ haal je die druk er wat af. Wil je nog een stapje verder gaan, dan kun je de VR-functionaliteit gebruiken voor de Ocolus Rift en HTC Vive, zodat het helemaal lijkt alsof je in de cockpit zit.

Wat wij ervan vinden

Uiteraard is en blijft het een race spel, maar het is onwijs leuk om te spelen. Zeker nu met al die nieuwigheden en veranderingen, zoals ook in de echte Formule 1 wereld het geval is. We vinden het dan ook weer een dikke aanrader, misschien nog wel meer dan vorig jaar! De F1 2022 game is verkrijgbaar voor de PC, PlayStation en Xbox. Hij is verkrijgbaar in de gewone uitvoering die €59,99 kost en in de Champions Edition die €89,99 kost. Deze laatste heeft natuurlijk nog meer extra’s! Voor nog meer nieuws over F1 2022 ga je naar de Formula 1®-gamewebsite of volg je de sociale kanalen op InstagramTwitter en YouTube.

– Dit artikel bevat producten die mogelijk zijn gemaakt door een merk/bedrijf –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten