Desserts bij Janneke thuis

Desserts bij Janneke thuis

Ben jij ook zo’n zoetekauw als mij? Loopt jou bij het woord toetjes al het spreekwoordelijke water in de mond? Dan moet je zeker even verder lezen, want vandaag laat ik je het geweldige boek Desserts bij Janneke thuis zien. Het staat bomvol lekkere desserts van chocolade, nootjes, vruchten etc.

Een keukenprinses, ik ben dat dus totaal niet. Ik ben al blij als ik elke dag iets afwisselends op tafel krijg. Laat staan toetjes, die kopen we kant en klaar. Door de weeks heb ik er ook geen tijd voor (drukke kids), maar in het weekend zou ik wel wat meer kunnen uitpakken wat nagerecht betreft. Om de één of andere reden is dat toch altijd het hoogtepunt van de maaltijd.

Desserts bij Janneke thuis

Desserts bij Janneke thuis gaat me daarbij helpen, want het boek staat bomvol variatie in nagerechten. En als je dan denkt dat je daarvoor uren in de keuken moet staan heb je het mis. De meeste desserts vragen niet meer dan 30 minuten en maak je met een handvol ingrediënten. Klinkt dus heel aantrekkelijk! De kaft ziet er al indrukwekkend uit. Hij is donker en vrij opvallend. Er staat er heerlijk chocolade dessert op waarvan ik dus echt meteen al lekkere honger krijg. De mooie styling maakt het overigens helemaal af. Zo mooi krijg ik het thuis nooit voor elkaar 🙂

De inhoud van het boek is vrij gevarieerd. Zelf denk ik altijd meteen aan chocolade als ik aan desserts denk, maar het is natuurlijk veel meer dan dat. In het boek vind je desserts terug met rabarber, chocolade (uiteraard!), crème brûlee, koffie, oud brood, tiramisù, yoghurt & kwark, kruiden, groente, pudding, ijs & parfait, rijst en crumble. Heel erg uiteenlopend.

Het boek is heel erg ingesteld om mooi plaatjes, maar biedt ook duidelijk een instructie hoe het in elkaar te flansen en is daarmee erg overzichtelijk. Mooie foto’s in dergelijke boeken vind ik fijn, want zo weet je wat je maakt. Mijn favoriete hoofdstuk is natuurlijk chocolade met als hoogtepunt de NY salted chocolate caramel cheesecake! Die ga ik binnenkort zeker maken!!

Desserts bij Janneke thuis is een boek van Janneke Philippi, een kookboekenauteur en foodstyliste, en wordt uitgegeven door Karakter Uitgevers. Ze schrijft recepten voor veel tijdschriften en heeft een maandelijkse rubriek in foodmagazine Delicious. Het boek kost €19,99 en is verkrijgbaar bij de boekhandel en online te bestellen bij Bol.com.

Houd jij ook zo van toetjes?

– Dit artikel bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf –

Eén gedachte over “Desserts bij Janneke thuis”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten