Dit zijn de 5 voordelen van een douche

De 5 voordelen van een douche

Heb jij een douche of een bad in jouw badkamer? Of ga je jouw badkamer renoveren en twijfel je nog? Dan ga ik vandaag die twijfel bij je wegnemen, want hoe fijn is het om een douche te hebben?! Met deze 5 voordelen kom je er niet meer onderuit en komt die douche er!

1. Ruimtebesparend

Allereerst is een douche natuurlijk een stukje kleiner dan een bad. Ook wanneer je kiest voor een ruimere douche! Wij hebben thuis bijvoorbeeld een douche van 120×90 en ook dat is kleiner dan een bad en evengoed wel lekker ruim. Een douche is dus ideaal wanneer je een niet al te grote badkamer hebt. Heb je wel een grote badkamer? Ga dan voor een grote douche en maak net als wij een lekker ruim exemplaar. Zo heb je alle ruimte om te douchen en doet het lekker luxe aan!

2. Waterbesparend

In een bad gaat natuurlijk heel veel water dat bij een normale douchebeurt niet het geval is. Er zijn natuurlijk uitzonderingen, want sommige mensen staan er wel een half uur onder. Een goede tip is om een speciale douchekop te installeren waarmee je automatisch water bespaart. Deze laat minder water door dan een reguliere douchekop. Zo hou je nog meer geld over per maand! Ook kun je een douchetimer kopen, welke afgaat zodra de tijd om is. Op die manier douche je lekker effectief en verbruik je niet al teveel water.

3. Effectiever

Hoe lekker is het om na een lange warme dag even lekker snel te douchen? Juist, in een bad kan dat natuurlijk niet. Voordat je bad gevuld is ben je al een kwartier verder, laat staan jouw relaxmoment in bad. Hoe fijn zoiets ook is, van heel veel mensen hoor ik dat ze het bad niet veel gebruiken. De reden? Juist omdat het zoveel werk is en water kost. Een douchebeurt kan echt heel kort zijn wanneer je effectief te werk gaat. Binnen nog geen 10 minuten kun je al klaar zijn. En die snelle douche om even af te spoelen? Die duurt slechts enkele minuutjes.

4. Ook ideaal met kindjes

Wanneer je kindjes hebt wordt al snel gedacht dat een bad lekker makkelijk is. Dat is ook wel zo, maar ook een douche is fijn met kinderen. Onze extra grote douche is zelfs ideaal, want er past nog wat speelgoed in om lekker mee te spelen tijdens het douchen. Als ze heel klein zijn wordt er natuurlijk samen gedoucht, maar wanneer ze groter zijn kunnen ze dit al lekker zelf. Met een goede douchewand blijf je ook nog eens spettervrij! Zo kunnen je kinderen lekker spetteren en plezier hebben.

5. Stijlvol

Douches zijn tegenwoordig in zoveel soorten te maken dat je er duizelig van wordt. De één is nog mooier dan de ander. Persoonlijk vind ik de industriële stijl heel erg mooi, ook in de badkamer. Denk aan een glazen douchewand met zwarten frame, mooie naturel tegels en een wandje met nisjes om je beauty spullen als shampoo en douchegel in kwijt te kunnen. Ik zeg; ideaal!

– samenwerking –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten