Dit zijn de 5 voordelen van kunstgras

de 5 voordelen van kunstgras

Ben jij al bezig met plannen maken voor je tuin? Misschien wil je er wel iets aan aanpassen of wellicht een complete nieuwe tuin? Feit is dat we vaak vernieuwing willen en zeker weten moeten kunnen genieten in onze tuin. Omdat het voorjaar voor de deur staat is het nu tijd om na te denken wat je met je tuin wilt. Op die manier kun je er in het voorjaar en de zomer volop van genieten. Eén van mijn wensen is kunstgras. Waarom? De 5 voordelen wegen hoog op tegen de nadelen. Welke dat zijn vertel ik je vandaag!

1. Altijd mooi

Kunstgras is een flinke investering, maar het mooie ervan is dat het altijd mooi blijft. Wat je er ook mee doet, het ziet er altijd stralend groen en netjes uit. Bij een nieuwe tuin is dit natuurlijk tof om erin te laten verwerken, maar ook in een bestaande tuin kun je makkelijk kunstgras laten leggen. Net als bij echt gras dien je een beetje voorwerk te verrichten, bijvoorbeeld door de ondergrond recht te maken. Zo geniet je van een stukje groen in je tuin!

2. Nooit meer vergeten te sproeien

Eén van de dingen die wij wel eens vergeten bij ons gras is om te sproeien. In de zomer tijdens warme dagen moet dit bijna elke dag, maar soms vergeten we het wel eens (met name tijdens drukke dagen) en dan zie je dat al snel terug aan je gras. Het wordt dof en wordt er zeker niet mooier op. Bij kunstgras hoef je hier niet meer over na te denken.

3. Maaien is verleden tijd

Gras maaien, hoevaak doe jij het? Om je gras mooi te houden moet je in de zomer bijna wekelijks maaien. Te lang gras krijgt namelijk weinig zuurstof en dat is ongezond voor je gras. Met kunstgras hoef je natuurlijk niet meer te maaien, want het groeit niet. Het heeft hierdoor altijd de perfecte lengte. Het kan niet kapot gaan en het ziet er altijd mooi en verzorgd uit.

4. Onderhoudsarm

Niet alleen maaien behoort tot het onderhouden van je gras, maar wat dacht je van bijzaken, zoals kalk strooien en eventueel bemesten. Yes…echt gras vraagt aardig wat werk. Uiteindelijk is het het werk wel waard overigens, want je maakt hier echt verschil mee. Maar toch…je bent er zo dagen mee bezig en je moet er maar weer aan denken om het te doen. Kunstgras daarentegen is onderhoudsarm. Je hoeft niet na te denken over al deze zaken, heerlijk!! Het enige dat je af en toe moet doen is de bladeren weghalen en een enkele vegen met een bezem. Daar ben je natuurlijk zo klaar mee.

5. Weg met die kale plekken

Tot slot hebben wij in ons gras veel kale plekken. Dat komt o.a. door onkruid dat we weghalen, maar ook door het spelen van de kinderen. Denk aan een kale plek bij de schommel en duikelstang…Bepaalde plekjes kun je makkelijk oplossen, maar kale plekken door bijvoorbeeld onkruid kun je weinig aan doen. Kunstgras is, wanneer je een kwalitatieve goede variant hebt, ideaal en geeft nooit kale plekken door slijtage.

Je ziet…kuntsgras heeft echt heel veel voordelen ten opzichte van echt gras. Het is zeker even een investering, maar je zult er onwijs veel profijt van hebben. Omdat wij de wens hebben om te verhuizen zal hier geen kunstgras meer komen. Stel we zijn over twee jaar hier weg, dan vind ik dat natuurlijk zonde. Wel blijf ik het overwegen bij een eventuele nieuwe tuin!

Zou jij kunstgras in jouw tuin willen hebben?

– samenwerking –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten