Dit zijn de keukentrends van 2022!

keukentrends 2022

Ben je op zoek naar een nieuwe keuken of is de wens er wel al, maar is het iets voor later dit jaar? Dan is het tijd om je alvast goed te oriënteren, want keukens zijn er in zoveel verschillende opstellingen, kleuren, stijlen etc. Er is zoveel te kiezen bij een keuken dat een gedegen oriëntatiefase echt wel nodig is, dus begin daar zeker op tijd mee. Ook dit jaar zijn er weer trends die je in jouw nieuwe keuken kunt laten terugkomen. Benieuwd? Dit zijn de keukentrends van 2022!

De zwarte keuken

Het was al een immens populaire trend en die blijft ook dit jaar duren; de zwarte keuken! Zwart in ons interieur doet het de laatste jaren erg goed. Het straalt sfeer uit en heeft een chique vibe. Nu lijkt een zwarte keuken misschien wat heftig, maar wanneer je de ruimte hebt en het goed laat toepassen kan dit echt heel mooi zijn. Denk aan greeploze deurtjes, details van hout en verder niet al teveel poespas. Zwarte keukens zijn luxe keukens en heel tof in een hedendaags interieur!

Een grijze keuken

Nieuw als trend dit jaar is een grijze keuken. Hier kun je eigenlijk alle kanten mee uit, want er zijn onwijs veel tinten grijs (naast de welbekende 50 tinten 😉 ). Je kunt dus voor een mooie lichtgrijze keuken gaan, welke erg ruimtelijk overkomt en ideaal is wanneer je niet zoveel plek hebt. Ook kun je kiezen voor een betongrijze kleur en zelfs donkergrijs. Let wel op: over 10 jaar moet je dit nog steeds leuk vinden dus kies wel voor neutraal!

Leefkeuken

Vroeger waren de keukens echt bedoeld om een halve dag in door te brengen. Het was vaak een aparte ruimte van de woonkamer waarin een eettafel met stoelen stond. Hier bracht je best veel uurtjes door als gezin. Dat idee komt nu weer terug, hetzij in een andere vorm. Een keuken hoort tegenwoordig bij je inrichting en staat vaak in dezelfde ruimte als de woonkamer. Maak er een mooie leefhoek van, waarbij je bijvoorbeeld een mooi eiland plaatst met barkrukken. Zo krijg je hetzelfde idee als de leefkeuken, alleen dan in een nieuw jasje.

De nieuwste snufjes

Hou je net als ik van de nieuwste snufjes? Dan mogen deze zeker niet ontbreken in jouw nieuwe keuken. Denk bijvoorbeeld aan een wijnkoeler, een slimme oven (hierin bak, bereidt en ontdooi je), een Quooker (kokend waterkraan die ook ijskoud water kan geven) of een geïntegreerde afzuigkap in je kookplaat. Je kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat. Een SieMatic keuken is bijvoorbeeld een tip als je de nieuwste snufjes wilt, deze keukens zijn namelijk lekker luxe!

Beige tinten

Naast zwart en grijs is ook beige dit jaar helemaal hot. Zowel in de keuken als het interieur overigens. Een beige keuken staat ontzettend stijlvol en kun je combineren met wit of zwart. Het straalt een natuurlijke vibe uit en maakt een keuken rustig qua stijl. Ik hou hier ontzettend van en als ik nu een nieuwe keuken zou moeten uitkiezen zou het zeker weten een mooie beige keuken worden. 

Welke keukentrend spreekt jou het meest aan?

– samenwerking –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten