Dit zijn de voordelen van een kantoor aan huis

kantoor aan huis

Een eigen kantoor aan huis, ik droom ervan. Hoewel ik wel een aparte werkruimte in huis heb (op zolder), lijkt een aparte ruimte aan huis me heerlijk. Voor nu is dat voor ons niet realiseerbaar i.v.m. onze huidige woning, maar wie weet in de toekomst. Uiteraard heb ik er als ondernemer al veel over nagedacht. Mocht je twijfelen over een kantoor huis haal ik je vandaag misschien over met deze voordelen.

1. Vrijheid

De vrijheid die je met een eigen kantoor aan huis hebt is natuurlijk geweldig. Zit je normaal gesproken in dat ene cafe te werken, dan gaat er een wereld voor je open wanneer je voor de eerste keer in jouw eigen kantoor werkt. Natuurlijk kun je ook een kantoor extern huren, maar dit kost veel geld. Jouw huis is al financieel geregeld, dus dat is veel makkelijker. Daarbij is het ideaal natuurlijk wanneer je jouw kantoor aan huis hebt, want je bent ten allen tijden thuis.

2. Klanten ontvangen

Is het bij jouw werk nodig om klanten te ontvangen? Dan is een professioneel kantoor aan huis natuurlijk top. Wanneer je net als ik een werkruimte op zolder hebt kun je daar vrij weinig mee en ben je genoodzaakt om buitenshuis met klanten af te spreken. Op zich geen probleem, maar aan huis is natuurlijk veel fijner en stiekem ook net wat professioneler.

3. Kosten aftrekbaar

Wist je dat je meer kosten kunt aftrekken wanneer je een kantoor aan huis hebt? Je hebt dan bijvoorbeeld een aparte ingang etc. en dus kun je er de bedrijfsruimte als bedrijfskosten opvoeren. Ook het gas, water en licht kun je hier opgeven aan de belasting om zo jouw winst en dus te betalen belasting te drukken. Je kunt dan overigens niet je gehele energierekening opgeven, enkel het bedrijfsdeel.

4. Makkelijk realiseerbaar

Een kantoor aan huis lijkt heel ingewikkeld, maar wanneer je de plek ervoor hebt is het eigenlijk heel eenvoudig te realiseren. Je kunt bijvoorbeeld een klassieke serre laten maken aan jouw woning of ergens in jouw tuin. Richt het mooi in en je hebt een prachtig kantoor aan huis. Als ik zou mogen kiezen zou ik voor een mooie landelijke serre gaan. Supermooi en dit blijft ook altijd top. Je kunt het helemaal aanpassen aan jouw wensen. Laat er een fijne vloer in leggen (met vloerverwarming om zo ook op blote voetjes te kunnen werken), koop wat mooie meubeltjes voor erin en klaar ben je!

Hopelijk komt mijn kantoor aan huis er ooit nog een keer. Wie weet bij een volgend nieuw huis misschien? Mocht jij nog leuke tips hebben, laat je ze me dan weten in de reacties onder dit artikel?

– samenwerking –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten