Dit zijn de voordelen van het scrubben van de huid

voordelen scrubben huid

Vind jij een goede skincare routine belangrijk? Dan is het goed om te weten waar je mee aan de slag moet gaan. Van het gebruiken van een vitamine C serum tot hydrateren: het draagt bij aan het goed verzorgen van de huid. Wat je ook zeker kunt overwegen als je jouw huid wilt laten stralen, is het zo nu en dan scrubben van de huid. Benieuwd naar de voordelen hiervan? Wij zetten er hieronder een paar voor je op een rijtje.

Het kan dode huidcellen verwijderen

Een van de grootste voordelen van het scrubben van de huid is dat hiermee dode huidcellen kunnen worden verwijderd. Bovendien stimuleert het de celvernieuwing. Dit zorgt ervoor dat jouw huid zachter en gladder aanvoelt. Doordat scrubben de aanmaak van nieuwe huidcellen stimuleert, kan dit bovendien ook huidveroudering sneller tegengaan. Als je op zoek bent naar een handig product om huidveroudering tegen te gaan, is bakuchiol een aanrader.

Huidverzorgingsproducten worden beter opgenomen

Een ander mooi voordeel van het scrubben van de huid is het feit dat huidverzorgingsproducten beter worden opgenomen. De barrière op de huid wordt min of meer weggenomen, waardoor deze producten beter opgenomen kunnen worden. En dat is natuurlijk fijn, want zo weet je zeker dat het product een goede werking kan hebben.

Het vermindert onzuiverheden

Waarom je ook vaker zou moeten scrubben? Omdat je door zo nu en dan te scrubben kan voorkomen dat poriën verstopt raken. Wanneer dit wel gebeurt, is de kans groter op ontstekingen, acne en andere vervelende irritaties. Je haalt het vuil uit de poriën, waardoor deze goed schoon kunnen blijven.

Je wordt sneller bruin

Een mooie bijkomstigheid aan regelmatig scrubben, is dat je sneller bruin kunt worden. En dit is natuurlijk mooi meegenomen, want een kleurtje op de huid is uiteraard altijd lekker. Doordat je huid schoner is door het scrubben, is er geen laag die de zonnestralen tegenhoudt. En dit zorgt ervoor dat jij een egale bruine tint kunt realiseren. 

De doorbloeding stimuleren

Door de huid zo nu en dan te scrubben stimuleer je jouw doorbloeding. En dit is een groot voordeel, want dit bevordert een gezonde gloed. Dit heeft te maken met het verwijderen van de dode huidcellen, die jouw huid een wat grauwe look kunnen geven. Doordat met scrubben deze dode huidcellen worden verwijderd, kan jouw doorbloeding gestimuleerd worden waardoor je huid een gezonde glans krijgt.

Ingegroeide haartjes voorkomen

Nog een andere reden om regelmatig je huid te scrubben, is omdat je hiermee ingegroeide haartjes kunt voorkomen. Als je vaker last hebt van ingegroeide haartjes, weet je als geen ander hoe vervelend dit kan zijn. Scrubben kan hierbij een goed middel zijn om hier minder last van te hebben. Als je niet scrubt zullen dode huidcellen zich ophopen, waardoor de haren lastig naar buiten groeien. Wanneer de laag huidcellen dus te dik is, groeien ze sneller naar binnen. Met scrubben kun je dit voorkomen, waardoor het zeker een aanrader is om soms te doen.

Kortom: het scrubben van de huid heeft meerdere voordelen. Als jij jouw huid goed wilt verzorgen, is het dus zeker iets om over na te denken. Je kunt hier veel profijt van hebben!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten