Draag je dierbaren altijd bij je

dierbaren

Een dierbaar iemand verliezen is nooit leuk. Sterker nog…het is gewoonweg soms één van de ergste dingen die je kan gebeuren. Natuurlijk blijven de mooie herinneringen aanwezig, maar hoe mooi zou het zijn om je dierbaren altijd bij je te dragen?

Iemand verliezen

Bij mij maakt het altijd veel impact, een begrafenis of een crematie. Ik vind zulke momenten altijd heel moeilijk. Met name als het echt een dierbaar iemand is. Iemand die verder van mij af staat raakt me ook zeker, maar uiteraard in mindere mate.

Van al mijn opa’s en oma’s heb ik nog maar één oma. Van de rest die gestorven zijn heb ik mooie dingen bewaard die echt een herinnering geven. Soms zijn het simpele dingen, zoals een notitieblokje of een knuffelje, maar voor mij maakt dat niet uit. Het gaat om de herinnering wat achtergelaten wordt. Al deze dingen bewaar ik boven op zolder in een doos. Meestal staat die ergens goed opgeborgen waar ik hem eens in het jaar vind als ik de zolder opruim. Dan kijk ik er even in en krijg ik weer dat fijne warme gevoel.

Om je heen hebben

Toch kan het ook anders. Gelukkig leven mijn ouders nog, maar mocht één van hun overlijden, dan is het toch wel heen fijn als je ze altijd om je heen kunt hebben. Dat kan bijvoorbeeld met urnen. Mocht je dit niet zozeer in het zicht willen hebben is er ook een fijne oplossing. Wist je namelijk dat er ook mini urnen verkrijgbaar zijn? Kun je toch in je woonkamer ergens neerzetten, zonder dat het er zo opzichtig bij staat.

Wil je meer iets om bij je te dragen kun je ook kiezen voor een assieraad. Persoonlijk lijkt mij dat heel fijn. Je hebt dit in allerlei soorten, zoals een armband, ketting of oorbellen. Het mooie is dat je helemaal niet ziet dat het een assieraad is. Zo kun je het dus altijd dragen, er mooi bijlopen en je dierbare altijd bij je dragen.

Zou jij je dierbaren bij je willen dragen?

– samenwerking –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten