Dual-sim: een uitkomst voor mobiel internetten in het buitenland

Dual-sim: een uitkomst voor mobiel internetten in het buitenland

Ga jij binnenkort op reis en wil je daar ook graag van mobiel internet gebruik kunnen maken op je smartphone? Dan ligt natuurlijk het risico van hoge telefoonrekeningen op de loer. Gelukkig hebben steeds meer smartphones een dual-sim optie, wat uitkomst kan bieden voor mobiel internetten in het buitenland. Wil je weten hoe? Lees dan verder!

Binnen de Europese Unie

Ga je op reis binnen de Europese Unie, dan kun je gewoon mobiel internetten vanuit je Nederlandse bundel en hoef je in principe van de dual-sim optie geen gebruik te maken. Wees er echter wel bedacht op dat je wél buitenlandse tarieven gaat betalen wanneer je Nederlandse tegoed op is. Omdat je op reis vaak veel gebruik maakt van je telefoon omdat je alle tijd hebt, ligt dit risico wel op de loer.

Lokale simkaart kopen

Dreig je je beltegoed te gaan overstijgen of ga je op reis naar een land buiten de EU? Dan is het zaak om data-roaming uit te zetten om een hoge telefoonrekening te voorkomen. Dat betekent dat je dus niet mobiel kunt internetten, enkel wanneer je ergens van de wifi gebruik kunt maken. Wat je wél kunt doen, is ter plekke een prepaid simkaart kopen en die als tweede simkaart invoeren in je telefoon, mits je smartphone dus die dual-sim mogelijkheid biedt. Zo kun je mobiel internetten tegen lokale tarieven en de kosten binnen de perken houden. Zoek je nog een betaalbare smartphone met dual-sim optie? Kijk dan eens naar de OPPO A53s, wat een prima smartphone is voor een lage prijs.

eSIM

Heb je geen dual-sim optie in je telefoon? Check dan of je telefoon eSIM ondersteunt. Dat wil zeggen dat je er een virtuele simkaart op kunt installeren. Op die manier kun je alsnog van twee simkaarten tegelijkertijd gebruikmaken. Daarbij moet je er niet van uitgaan dat je op je reisbestemming je prepaid simkaart in de vorm van een eSIM kunt krijgen. Je kunt echter wel aan je Nederlandse provider vragen om jouw nummer over te zetten van een fysieke simkaart naar een eSIM. Dit moet je uiteraard (ruim) voor vertrek regelen.

Wil je wel een nieuwe, betaalbare smartphone kopen maar liever geen van een Chinese producent omdat je niet overtuigd bent van de privacy of kwaliteit? Dan is de Samsung Galaxy A22 een goed alternatief voor een prima dual-sim telefoon die niet te veel kost.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten