Een koolhydraatarm dieet om makkelijk af te vallen

Een koolhydraatarm dieet om makkelijk af te vallen

Er zijn veel manieren en diëten om makkelijk af te vallen en een van onze favoriete manieren is dan een koolhydraatarm dieet. Ondanks dat mensen vaak anders denken, zijn er veel lekkere koolhydraatarme producten en recepten te vinden. Een goed koolhydraatarm recept kan gewoon lekker en makkelijk te bereiden zijn. Bij een koolhydraatarm dieet eet je weinig tot geen koolhydraten en daardoor val je snel af.  Dingen zoals brood, pasta, rijst, aardappelen en meer zware voedingsmiddelen mag je dan niet meer eten en in plaats daarvan ga je voor koolhydraatarme opties of producten. 

Koolhydraatarm eten hoeft niet lastig te zijn. Er zijn veel recepten en lekkere producten te vinden waarmee je een koolhydraatarm dieet makkelijk volhoudt. Op het internet alleen al vind je hele lijsten aan koolhydraatarme recepten. Koolhydraatarm eten is daarnaast ook zeker gezond, aangezien je veel eiwitten binnenkrijgt waaruit je energie haalt en die je spiermassa goed behoudt. Daarnaast zit je snel vol en heb je dan een langere tijd nog geen honger. Lekker blijven eten en toch koolhydraatarm? Lees dan hieronder onze tips. 

Deze koolhydraatarme opties kun je gewoon eten 

Er zijn genoeg koolhydraatarme opties die je wel gewoon kan eten en gelukkig zijn er ook veel vervangers:

  • Zo kun je geen pasta en rijst meer eten, maar je kunt wel de lekkere vervangers courgettespaghetti en bloemkool rijst eten. Een goed sausje, groentes en vlees erbij en je hebt een goede maaltijd voor je staan. 
  • Al het lekkere zoete fruit en verse groentes mag je blijven eten. Met goede kruiden en een beetje kaas erbij kun je van groente iets heel lekkers van maken en het fruit smaakt ook goed met een beetje yoghurt. 
  • Een goede salade kan ook geen kwaad en is koolhydraatarm zolang je er geen koolhydraatrijke producten in stopt. Maak een goede salade met een vulling van lekkere groentes, eventueel fruit zoals perzik, stukjes spek en lekkere feta. 

Zorg dat je genoeg drinkt en eventueel extra vitamines inneemt

Een koolhydraatarm dieet helpt bij afvallen, maar het is wel belangrijk dat je dit goed in de gaten houdt. Zorg er namelijk altijd voor dat je genoeg calorieën binnenkrijgt om de dag door te komen en genoeg water blijft drinken. Eventueel kan het ook nodig zijn om extra vitamines in te nemen, omdat je bij een koolhydraatarm dieet vitamines uit koolhydraten mist. 

– samenwerking –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten