Een nieuwe badkamer? Zo pak je het aan!

Sta je voor de grote klus om jouw badkamer te verbouwen? Of ga je misschien wel verhuizen en is er een wens voor een nieuwe badkamer? Mijn tip: doe het! Wanneer jouw budget er klaar voor is, is niets zo geluksmakend als een nieuwe badkamer. Je brengt er namelijk aardig wat tijd door elke dag. Komt er teveel op je af? Dat snap ik. Omdat wij al eens onze badkamer verbouwd hebben vertel ik je hoe je het het beste kunt aanpakken!

Een nieuwe badkamer

Een nieuwe badkamer is niet zomaar iets. Het is mega veel werk, je hebt er aardig wat overlast van en het is een vrij duur kostenplaatje. Belangrijk is dus dat je er goed over nadenkt en het goed aanpakt. Achteraf spijt krijgen van je badkamer is namelijk echt heel zuur. Het lijkt alsof ik het je allemaal tegen ga maken, maar dat is absoluut niet het geval. Ik wil alleen dat je echt weet waar je aan begint en het niet al na de eerste week gaat tegenvallen. Goed beslagen ten ijs komen scheelt immers veel leed. Begin dan ook met het maken van een moodboard. Koop wat woontijdschriften of vraag een paar oude exemplaren aan iemand die ze over heeft en begin met knippen en plakken. Koop hiervoor een groot kartonnen vel zodat je echt alles wat jou aanspreekt hierop kwijt kunt. Kijk niet alleen naar de meubelen die je mooi vindt, maar ook naar de kleuren. Kleurgebruik is namelijk binnen een badkamer ook ontzettend belangrijk! Kies ook zorgvuldig de materialen uit waar jij blij van wordt. Denk bijvoorbeeld aan marmer, messing of bepaalde tegeltjes.

Budget

Is jouw moodboard af? Dan kun je je gaan oriënteren waar je jouw spullen wilt kopen. Check vooraf eerst goed of de winkel aan jouw wensen kan voldoen en of het binnen jouw budget past. Soms zijn bepaalde winkels vrij duur. Ga daar dan ook niet naar binnen, want anders kom je dalijk iets moois tegen dat je maar niet uit je hoofd krijgt en dat je niet kunt betalen. Over budget gesproken…stel duidelijk grenzen en wijk daar niet van af. Uiteindelijk zal alles duurder uitvallen, maar probeer je echt aan het budget te houden. Koop je bijvoorbeeld zelf een toilet? Check dan aanbiedingen of kortingscoupons! Dat kan al snel een paar tientjes schelen. Bedenk je ook goed dat wanneer je werk laat uitvoeren door een bedrijf dit een grote hap uit jouw budget is. Daar krijg je overigens wel heel wat gemak voor terug. Want laat ik eerlijk zijn…een badkamer betegelen gaat je niet in de koude kleren zitten. Het zorgt voor aardig wat stress en rugpijn en wij zouden er dat bedrag om iemand te laten komen zeker voor over hebben.

De koop

Een badmeubel kopen kan best lastig zijn. Er is namelijk zoveel keuze. Probeer je aan jouw budget en moodboard te houden en ga meteen ook voor praktisch. Kijk of of je er alles in kwijt kunt wat je zou willen. Ga je voor een badmeubel met lades? Kies je een aparte kast erbij voor de handdoeken? Bedenk je dit allemaal goed voordat je het koopt, want je moet je spullen natuurlijk wel kwijt kunnen. Het mooie van een nieuwe badkamer is dat je meteen even lekker opruimt. Zoek alles uit wat je niet meer gebruikt of nodig hebt en geef dat weg. Zitten er nieuwe spullen tussen? Verkoop die dan! Misschien maak je er iemand anders nog wel heel blij mee?

Het klussen

Ga je zelf klussen? Of schakel je een bedrijf in? Om kosten te besparen kun je natuurlijk zelf aan de slag gaan, maar zoals ik al eerder zei kan dat ook een keerzijde hebben. Een badkamer verbouwen is namelijk zeer intensief werk en gaat dan ook gepaard met aardig wat rugpijn. Bedenk je goed of je dat ervoor over hebt. Om toch wat kosten te besparen kun je bepaalde dingen goed zelf aanpakken en de zware dingen bijvoorbeeld laten doen. laat bijvoorbeeld het betegelen over aan de professional, maar ga zelf het leidingwerk verleggen. Slopen kun je ook heel goed zelf, daar hoeft geen bedrijf voor aan te pas te komen. Ook het toilet en de douchebak kun je makkelijk zelf monteren en zelfs het badkamermeubel hang je tegenwoordig met gemak zelf op. Lukt het niet helemaal alleen? Misschien ken je mensen uit jouw vrienden- of kennissenkring die jou hierbij kunnen helpen. Zo is het ook nog veel gezelliger en bespaar je evengoed geld. Geef hun trouwens wel wat voor de moeite en trakteer ze op een lekker etentje en een biertje tijdens het werk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten