Een nieuwe iPhone? Dat kán voordelig!

Ben je net als ik ook team iPhone? Maar ga je net als ik ook niet bepaald zuinig met je smartphone om? Gelukkig zijn er telefoonabonnementen waarbij je elke 2 jaar een nieuw toestel mag uitzoeken, maar ik zit persoonlijk niet te wachten abonnementskosten van €50 per maand en meer. Ik kies daarom al jaren voor een betaalbaar alternatief: refurbished iPhones. Dat bevalt mij echt prima, want ik betaal er een stuk minder voor, maar krijg er wel dezelfde kwaliteit voor terug! Inmiddels heb ik een iPhone SE refurbished in mijn bezit en betaal ik maar €8 per maand aan abonnementskosten. Ik zal niet snel meer de overstap maken naar een nieuwe smartphone. Hoe ik bij refurbished ben uitgekomen?

Weinig geld, toch het nieuwste willen hebben

Ik was nog maar net student maar één ding viel mij meteen op: veel mensen hadden een smartphone op zak, en niet zomaar één: een dure iPhone! Hoe kwamen zij daaraan en wie betaalde dat, dacht ik toen nog. Ik had wel een bijbaantje naast mijn studie, maar veel tijd om geld bij elkaar te sprokkelen had ik niet. Een klasgenoot tipte mij op een adres waar ik goedkoop aan een goede iPhone kon komen. Na wat research op het internet kwam ik al snel tot de conclusie: ik ga een iPhone 7 Plus refurbished kopen bij Forza. Het was destijds een recente iPhone. Hij zag eruit als nieuw, ik kreeg er twee jaar garantie bij en ik kwam meteen goed voor de dag. En het belangrijkste nog: ik kon het gewoon betalen omdat het zó veel voordeliger was dan nieuw. 

Overstap naar iPhone 8 Plus

Ik heb ruim 3 jaar met die iPhone 7 Plus gedaan. Dat is voor mijn doen best lang, zeker omdat ik niet de zuinigste smartphonegebruiker ben. De iPhone ging maar niet stuk, maar op een gegeven moment was ik gewoon toe aan iets nieuws. Het einde van mijn studie naderde en ik had wat meer geld bespaard. Ik heb toen de iPhone 8 Plus refurbished gekocht, wederom bij Forza. Dat toestel heb ik uiteindelijk pas net vervangen voor de iPhone SE refurbished die ik nu gebruik.

Wat is refurbished? En is dat betrouwbaar?

Refurbished is geen tweedehands, want bij refurbished krijg wél je garantie en weet je dat de smartphone 100% functioneert. Forza opent namelijk elke iPhone, controleert het op veel technische punten en brengt de iPhone in technische nieuwstaat terug. Hierdoor functioneert het net zo goed als nieuw. Ook hebben zij een refurbished keurmerk, wat extra zekerheid en vertrouwen geeft. Je kunt daar elke iPhone in verschillende uiterlijke productcondities kopen en daar kun je extra prijsvoordeel uithalen. Als je wat krasjes op de behuizing van de vorige eigenaar niet erg vindt, kun je voor een lagere gradatie gaan en een paar tientjes extra besparen. Bij mijn iPhone SE is zelfs een gratis hoes en screenprotector meegeleverd. Je ziet de gebruikersschade hierdoor niet meer en het ziet er echt top uit. Je merkt het al, ik ben fan van refurbished iPhones.

Heb jij hier al ervaringen mee?

– samenwerking –

2 gedachten aan “Een nieuwe iPhone? Dat kán voordelig!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten