Een nieuwe telefoon maar geen hoge kosten? Ga voor refurbished!

refurbished

Iedereen weet het wel, als je een nieuwe telefoon kiest bij het abonnement kost het je vaak een vermogen. Logisch ook, want de telefoon moet afbetaald worden en je bent je maandelijkse verbruikskosten kwijt. Zelf heb ik onlangs de nieuwste iPhone besteld, maar deze viel gek genoeg zo tegen dat ik hem teruggestuurd heb. Ik gebruik nu nog mijn oudje voor zolang dat gaat en als deze kapot is ga ik misschien wel voor een andere optie, namelijk refurbished!

Refurbished

Als je het mij vraagt lijken de telefoons telkens duurder te worden. Ergens snap ik dat wel, want er komt steeds meer techniek en innovatie in, maar het is zo zonde van je geld vind ik. Begrijp me niet verkeerd, ik wil ook het liefst een high-tech telefoon met de nieuwste snufjes, maar kan daar heel moeilijk €60,- per maand aan uitgeven. Gelukkig is er nog een andere optie, want je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een refurbished iPhone.

Een refurbished iPhone is een iPhone die eigenlijk tweedehands is. Toch kun je het helemaal niet vergelijken met iets dat je tweedehands op internet koopt, want deze refurbished toestellen worden helemaal nagekeken, geüpdatet en verkocht met garantie. Zoals je ze eigenlijk in de winkel koopt. Het grote voordeel? De prijs is superscherp! Zo heb je bijvoorbeeld een refurbished iPhone 8 voor €479,-! Dit is zeker een goede optie voor mij, want deze telefoon heeft veel nieuwe snufjes dan mijn 6S en kost lang niet zoveel als een nieuwe bij een nieuw abonnement.

Waarom zou ik voor een refurbished iPhone kiezen?

Voor mij is dat heel simpel: de prijs. Het is veel goedkoper om een refurbished toestel te kopen dan een compleet nieuw. Gloednieuw is het dan niet, maar wel zodanig nagekeken dat je het vrij nieuw kunt noemen. Veel toestellen worden tevens voorzien van een nieuwe batterij, iets dat juist slijt gedurende de gebruiksperiode. De staat van het refurbished toestel verschilt en je kunt kiezen uit meerdere opties, zoals zo goed als nieuw of gebruikt. Hiermee wordt bedoeld de gebruikssporen die je op je refurbished toestel aantreft. Ik zou zelf gaan voor zo goed als nieuw, want het prijsverschil is minimaal. Pak er dan lekker een goedkoop sim-only abonnement bij en je bent lekker goedkoop klaar!

Denk jij wel eens na over een refurbished toestel?

– samenwerking –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten