Een vrolijke voorlees Kerst!

Een vrolijke voorlees Kerst!

Voorlezen, het is onwijs belangrijk. Wist je dat je met voorlezen de woordenschat en taal van je kind stimuleert? Nu met de feestdagen in het vizier komen er twee te leuke voorleesboekjes uit met als thema Kerst. Onze kindjes zijn weg van de feestdagen en dus helemaal dol op deze boekjes.

Vrolijk Kerstfeest, Guus

Guus is een hondje dat we al kennen. We hebben er al een prentenboek van gehad en ook dat was erg leuk. Guus komt nu in kerstsferen, maar is nog steeds even knorrig als voorheen. Waar Kerstmis bij anderen een feest vol vrolijkheid en gezelligheid is, vindt Guus het helemaal niet leuk. Maar…misschien heeft de warme Kerstgedachte zijn mening wel veranderd?

De illustraties uit dit boek zijn gemaakt door Chris Chatterton en zijn geweldig. Ze passen onwijs goed bij het boek en het verhaal. Het is kleurrijk en zelfs de ergste knorrepotten worden hier vrolijk van. Ik overigens ook, want de boekjes van Guus zijn, ondanks het knorrige, erg leuk om voor te lezen.

Vrolijk Kerstfeest, Guus – ISBN 9789045326160 – €14,99

Noor & Pol

Bij Noor en Pol is het ook een beetje een knorrige bedoeling. Noor is een vindingrijk meisje en creatief en woont in haar eentje op de Noordpool. Ze heeft het er best naar haar zin, maar soms is het wel een beetje eenzaam. Dan ploft Pol, een knorrige ijsbeer met een knorrende maag die tamelijk slecht in jagen is, ineens door haar dak en maakt haar huis volledig met de grond gelijk. Noor biedt aan om hem eten te brengen, als Pol in ruil daarvoor haar huis repareert. Gaat hij dat doen of heeft hij iets (of iemand) anders op zijn menu staan?

Ook dit prentenboek is lekker kleurrijk en onwijs leuk vormgegeven. De kaft is een mix van een matte en glanzende finish en ook de binnenkant is lekker vrolijk. Het leest ontzettend leuk weg en de kindjes gaan helemaal op in het verhaal. Qua tekst en verhaal is het iets uitgebreider dan Guus, maar zeker prima te doen om een verhaaltje voor het slapengaan te lezen.

Noor & Pol – ISBN 9789045323856 – €14,99

Beide prentenboeken zijn verkrijgbaar bij de boekhandels en online te bestellen bij bijvoorbeeld Bol.com.

– Dit artikel bevat producten die mogelijk zijn gemaakt door een merk/bedrijf –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten