Elemis Superfood

Elemis

De term superfood horen we tegenwoordig vrij vaak. Niet alleen met eten, maar ook in beautyland. Steeds meer producten bevatten superfoods waardoor ze een hele fijne werking voor je huid hebben. Vandaag laat ik jullie twee producten uit de Elemis Superfood lijn zien.

Superfood Cica Calm Cleansing Foam

Je huid schoonmaken is heel belangrijk. Zonder een goede reiniging ben je eigenlijk nergens, al smeer je met welke crème dan ook. De Superfood Cica Calm Cleansing Foam uit de Elemis Superfood lijn bevat gefermenteerde superfoods en is geformuleerd met Micellair Technology. Hij verwijdert heel makkelijk alle sporen van make-up en onzuiverheden. De huid wordt gekalmeerd en ziet er fris en schoon uit.

De formule bestaat o.a. uit olijfolie en mango, welke reinigende eigenschappen hebben en de huid fris en zacht laten aanvoelen. Biotransformed Cica en actieve prebiotica werken kalmerend en geven balans en bescherming aan de huid. Daarnaast bevat het product gefermenteerde groene theezaadolie, wat helpt de vochtbarrière van de huid te versterken en te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Gefermenteerd rijstwater werkt hydraterend en antioxiderend en gefermenteerde agave helpt de droge en uitgeputte huid met vocht te kalmeren. Tot slot hydrateert het veganistische vriendelijke kefir je huid en laat haar kalm en zacht aanvoelen.

De verpakking is super. Het is een plastic pompflacon waar automatisch schuim uit komt. Ik vind zoiets altijd heel erg prettig werken. Het schuim is fijn en luchtig, helemaal perfect om je huid goed mee te reinigen. Het voelt zacht aan op de huid en spoelt makkelijk af. Ik ben om! Deze cleansing foam is vegan friendly, 100% sulfaatvrij en kost €35,50 voor een inhoud van 180 ml.


Superfood Cica Calm Hydration Juice

Om na de reiniging te gebruiken is er het Superfood Cica Calm Hydration Juice. Dit is een gel/moisturizer die geformuleerd is met kalmerende eigenschappen. Het werk vochtregulerend. Biotransformeerde Cica doordrenkt de huid met een flinke hydratatie waardoor deze kalm, koel en fris aanvoelt. Heel fijn dus met name in de zomer!

De formule bevat o.a. 75% biologisch aloë vera-sap en organische komkommer-extract die verkoelend en hydraterend werken. Antioxidanterijk en biotransformeerd Cica kalmeert en voedt de huid. Een actief prebioticum helpt het microtoom van de huid in balans te brengen en te beschermen. Het fruitwater van de groene mandarijn en kiwi laten de huid stralen en comfy aanvoelen.

Deze moisturizer komt in een glazen pompflacon. Heel luxe! De geltextuur is lichtgewicht en perfect om onder make-up te dragen. Het smeert zich heel goed uit (is vrij vloeibaar) en trekt razendsnel in zonder een plakkerig laagje achter te laten. Na een tijdje gebruik voelt de huid helder en mooi aan. Een flacon van 50 ml. kost €56,50.

Ik ben erg blij met beide producten, omdat ze mijn huid goed herstellen. Als beautyblogger gebruik je toch veel verschillende producten en de huid kan daardoor wel eens gestresst zijn. Om dan terug naar de basis te gaan en de huid te kalmeren en rust te gunnen zijn deze producten perfect te gebruiken!

Wist jij van de superfoods in huidverzorging af?

– Dit artikel bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf –

2 gedachten aan “Elemis Superfood”

  1. Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik dit merk nog niet kende maar zie het steeds vaker bij collega’s voorbijkomen. Klinkt goed! Vooral de moisturizer lijkt me fijn. Goed om te lezen dat er steeds meer van dit soort mooie merken zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten