Eropuit met de Bobike Maxi Exclusive

Bobike Maxi Exclusive

Fietsen met je kindjes, iets waar elke ouder wel van kan genieten en wat ik eigenlijk nog te weinig doe. Nu moet ik er wel eerlijk bij zeggen dat Brody pas sinds een paar maandjes op de fiets mee kan en ik er nog even aan moet wennen dat ik gewoon weer lekker de fiets kan pakken als ik met de kindjes eropuit ga. Benthe zit momenteel in de Bobike Maxi Exclusive, een pracht van een fietsstoeltje dat ik je vandaag graag uitgebreid laat zien.

Fietsstoeltjes zijn er in allerlei soorten en maten. Het leuke daarvan is dat het altijd aan jouw wensen aan te passen is en je het goed kunt laten matchen met jouw fiets. Zo heb ik een mamafiets in de kleuren beige en bruin en daar past deze Bobike Maxi Exclusive perfect bij. Eén ding van al die pracht is dat het zo diefstalgevoelig is. Een tip: check je fietsverzekering, want in veel gevallen, zoals bij de fietsverzekering van Centraal Beheer, zijn fietsstoeltjes (en andere accessoires zoals mandjes e.d.) meeverzekerd! Wat wel fijn is, is dat dit fietsstoeltje al een ingebouwd slot heeft, maar daar vertel ik je zo meer over.

Terug naar de Bobike Maxi Exclusive. Wat vormgeving betreft ziet hij er top en comfortabel uit. Het is echt een zetel die je op je fiets monteert. Vooral de rondingen en het kleurgebruik vind ik persoonlijk erg mooi!

Naast mooi moet het natuurlijk ook praktisch zijn en comfortabel voor je kindje. Daar denken ze bij Bobike altijd goed aan. In dit Bobike Maxi Exclusive stoeltje zitten lekkere matchende kussentjes waarop je kindje zacht zit, zowel met het kontje als met de rug.

Je zet je kindje vast door de houders in een van de gaatjes te klikken. Dit gaat erg goed, maar je moet wel echt een klik horen. Hoor je dit niet, dan zit het niet goed vast en kan het losschieten onder het rijden. Het is fijn dat er zoveel verschillende hoogtes te kiezen zijn, zo kun je er superlang gebruik van maken.

Door aan de bovenkant op het rondje te duwen haal je het bandje los. Zoals je ziet zijn de schouderstukjes rond gevormd. Hierdoor past het goed om de schouders van je kindje en kan het nergens drukken of pijn doen.

De riempjes zijn makkelijk te verstellen. Je drukt op het grijze dingetje en kunt het riempje zo kleiner of juist ruimer maken.

Het stuk tussen de benen is ook nog te verstellen, maar verder niet los te halen. Dit gedeelte is dus vast en je maakt het geheel alleen bij de schouders los. Ik vind het een prima constructie, want zo kunnen kindjes het zelf niet losmaken.

De voetsteuntjes zijn ook lekker stevig en goed rondom beschermd. Met het grijze rondje maak je het open of klik je het dicht. Ook deze riempjes zijn uiteraard weer verstelbaar, mede als de hoogte van de steuntjes.

Het stoeltje zit met een ingebouwd slot vast aan je fiets. Het draadje wat je ziet is een metalen ketting dat je niet zo snel kapot hebt getrokken of los hebt geknipt. Het slot zelf zit fijn weggewerkt in het stoeltje.

Onder dit plaatje zit het slotje. Het zit tussen de benen van je kindje in, maar je kindje heeft er geen last van. Goede oplossing vind ik!

En zo ziet het er van binnen uit. Niet heel speciaal, maar wat mij betreft prima genoeg! Op het dekseltje zit trouwens geen slot, iedereen kan dit openmaken, ook als je je fiets dus ergens hebt gestald.

Het stoeltje is supermakkelijk op je bagagedrager te monteren. Je schroeft deze houder vast en zet er het stoeltje op vast. Voor extra veiligheid doe je nog een band om je zadel heen die aan het stoeltje vast zit en je weet…dat gaat nergens meer heen. De dragers van de Bobike fietsstoeltjes zijn overigens universeel. Mocht je vriend/man een tweede stoeltje hebben op zijn fiets dat ook van Bobike is, maar net een andere uitvoering, dan past ook dit hierop. Zo kun je van stoeltjes wisselen wanneer jij maar wilt. Liever één stoeltje voor twee fietsen? Dat kan ook, dan bestel je de drager nog een keer apart erbij.

Ik ben ontzettend blij met de Bobike Maxi Exclusive. Naast dat het er ontzettend mooi uit ziet, bij mijn fiets matcht, lekker praktisch is, is het ook nog eens lekker comfy voor mijn dochter. Ik heb Benthe er zo ingezet en ook zo weer uitgehaald. Heel erg fijn!

Het Bobike Maxi Exclusive stoeltje is er ook voor voorop, dan heet het Mini i.p.v. Maxi. Het is in dezelfde kleurstellingen dan de Maxi te koop waardoor je ze allebei in dezelfde kleur kunt hebben. Het Bobike Maxi Exclusive stoeltje kost €99,95 en de Mini €79,95. Ze zijn verkrijgbaar bij fietsspecialisten en diverse online shops. Voor meer info over het merk is er www.bobike.com.

Kende jij Bobike al?

– Dit artikel bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf –

Eén gedachte over “Eropuit met de Bobike Maxi Exclusive”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten