Essence back 2 school goodies

Essence back2school

Essence heeft dit keer weer een paar leuke make-up goodies geselecteerd voor een back 2 school look. Persoonlijk heb ik er een echte favoriet tussen zitten en een product waar ik minder blij van word. Welke dat zijn lees je zo!

Een heel mooi product, maar nog niet mijn favoriet, is de Essence Make Me Glow liquid bronzer. De verpakking is ontzettend leuk en aantrekkelijk waardoor het al snel hebberig wordt.

De applicator vind ik zelf wat minder fijn. Het is een plastic stokje waar product aan blijft hangen. Dit smeer je eerst op je hand en vervolgens kun je het aanbrengen op de gewenste plekjes in je gezicht. Het doseren gaat hiermee niet heel goed, dus dat is wat jammer.

De kleur van deze liquid bronzer heet 20 Sun in a Bottle en heeft een prachtige gouden kleur. Zo op het oog lijkt hij heel heftig, maar goed uitgesmeerd valt dit reuze mee. Het geeft je huid een gouden glow en persoonlijk vind ik dat heel mooi. De Essence Make Me Glow liquid bronzer kost €3,59.

Een product dat multifunctioneel is, is deze Essence Metal Art lip & eye liner. Ik heb hem ontvangen in de kleur 03 Copper Right, een mooie bronstint dus. Je kunt deze liner voor zowel je ogen als je lippen gebruiken, al lijkt me dat laatste niet zo heel prettig aanvoelen.

De applicator is een heel spits en stevig kwastje. Dat is voor een product als dit ontzettend fijn, want daarmee kun je namelijk een mooi dun lijntje trekken. Het product laat zich heel goed aanbrengen waardoor je in een keer een strak lijntje kunt maken.

De kleur vind ik best meevallen wat heftigheid betreft. Ik vind het zelfs vrij veel lijken op de liquid bronzer. Deze eyeliner is vrij nat met aanbrengen en heeft even tijd nodig om te drogen. Laat dat ook goed gebeuren, anders kun je opnieuw beginnen. De Essence Metal Art lip & Eye liner kost €2,99.

En dan nu mijn favoriet, Essence Kiss the Frog lipstick! Het ziet er ontzettend kinderachtig uit en mijn dochter van drie zou hier een moord voor doen, maar stiekem vind ik hem ontzettend leuk. Niet alleen de verpakking spreekt aan, ook de lipstick zelf.

De lipstick is GROEN! Groen?? Nu vraag je je natuurlijk af waarom ik zo blij ben met een groene lipstick, want wie draagt dat nou? Nouja, ik niet in elk geval. Deze lipstick lijkt groen, maar veranderd op de huid van kleur in een mooie zachtroze tint.

Het product reageert namelijk op de pH-waarde van je lippen waardoor de kleur verandert. Zoals je ziet heeft het zeker niet de pigmentatie van een lipstick, maar dient hij eigenlijk perfect als lipbalm. Door het subtiele kleurtje kan iedereen hem dragen. De Essence Kiss the Frog lipstick kost €1,99.

Van een product waar ik erg blij mee ben naar een product dat me helaas erg teleurstelt. Ik heb het over de Essence Correct to Perfect CC Powder palette. Dit palette bevat corrigerende poeders die rode vlekjes, donkere kringen en een vale teint zouden laten verdwijnen. Helaas doet het dat bij mij niet.

Het palette bevat vier poeders in verschillende kleuren, elke kleur heeft een bepaalde eigenschap. Zo laat groen roodheid verdwijnen en geeft de rozige kleur je huid een opfrisser. Wat kleuren betreft komt het product goed overeen met correcting.

Misschien ligt het aan mij hoor, maar deze poeders werken echt niet voor mij. Misschien zie je het ook al wel op de foto, de poeders zijn ontzettend poederig. Dat klinkt misschien een beetje gek, maar als je ze op je huid aanbrengt snap je wat ik bedoel. Ze blijven namelijk erg op je huid liggen en blenden niet goed in met de rest. Van mijn hand kon ik ze ook zo afblazen en afwrijven, echt lang houdbaar zijn ze dus helaas niet. Het Essence Correct to Perfect CC Powder palette kost €3,59.

Tot slot nog een leuk product voor je nagels, iets waar ik Benthe denk ik erg blij mee maak. De Essence Holo Rainbow nail polish is een leuke topcoat die je over een kleurtje nagellak kan aanbrengen, maar ook zo naturel kunt dragen.

Ik heb hem bijvoorbeeld op mijn nagels naturel aangebracht in twee lagen, waardoor het effect wat heftiger oogt. De nagellak is leuk, maar zelf zal ik zoiets niet snel dragen. Zoals ik al zei denk ik dat Benthe hier blij van wordt, want ze is een echt meisje meisje en wilt altijd nagellak op. Deze bewaren we dus voor haar 🙂 De Essence Holo Rainbow nail polish heb ik in de kleur 01 hello holo en kost €2,89.

Deze producten van Essence zijn te koop bij Kruidvat en Trekpleister bij jou in de buurt. Ook kun je ze online bestellen op www.kruidvat.nl en www.trekpleister.nl.

Welk item is jouw favoriet?

– Dit artikel bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf –

3 gedachten aan “Essence back 2 school goodies”

  1. Ik vind vaak ook dat de poeders tegenvallen en die lichte kleurtjes koop ik nooit, daar zit nauwelijks pigmentatie in. Grappig dat kikkergroen echt veranderd in roze!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten