Fietsen met de Bobike ONE!

Bobike ONE

De moeders kennen Bobike wellicht al wel. Het fietsstoeltjesmerk met geweldig mooie stoeltjes voor zowel voor als achterop de fiets om je kindje veilig mee te vervoeren. Bobike ONE werd in 2015 in zeven kleur geïntroduceerd als opvolger van de iconische Bobike Classic. De lijn is sinds afgelopen mei uitgebreid met twee mooie en trendy kleuren: stoer olijfgroen en zomers Bahama blauw. We hebben de olijfgroene ontvangen om te testen!

Fans van de Bobike ONE kunnen dit voorjaar hun hart ophalen met de toevoeging van twee verleidelijke nieuwe kleuren. De stoere olijfgroene tint sluit naadloos aan op de huidige fietstrends en is populair bij zowel dames als heren. De frisse, zomerse teal blauw is vrolijk, energiek en makkelijk te combineren. Beide nieuwe kleuren complementeren de Bobike ONE collectie perfect en passen heel goed bij de huidige trends.

Zo ook de olijfgroene kleur, welke wij hebben mogen ontvangen van het merk. Laat me eerst zeggen dat ik zelf helemaal weg ben van deze kleur. Niet alleen in combinatie met het fietsstoeltje, maar ook in fashion en nagellak. Het is echt een stoere kleur die helemaal van nu is. Kleuren uit de natuur hebben een kalmerend effect en zijn eenvoudig te combineren. Daarnaast is de kleur geliefd bij zowel mannen als vrouwen. Met de kleur Olive Green ben je helemaal klaar voor de Urban Jungle!

Het stoeltje ziet er geweldig mooi uit! De kleur olijfgroen matcht heel goed bij het donkergrijs en staat heel mooi op zowel mijn fiets (die wat je op de foto ziet) als op die van mijn man. Heel fijn, want je zo kun je goed wisselen.

De achterkant is voorzien van een grote reflector. Heel goed voor de veiligheid, want gezien worden in het verkeer is heel belangrijk. Zeker met een kleintje achterop!

Op het zitje zit een dun soort van rubber. Welk materiaal het is durf ik je niet helemaal te zeggen, maar het zorg in ieder geval voor iets meer comfort en werkt tevens antislip! Je kleintje kan zo niet onderuit glijden en één kant op zakken tijdens het fietsen.

De riempjes bevatten een zelfde soort rubber ter bescherming van de schouders en nek. Het beschermt tegen het insnijden van de riem. Omdat ook deze beschermers antislip zijn kunnen de riempjes moeilijk afzakken. Tevens zijn ze fijn flexibel waardoor ze zich aan de vorm van je kindje aanpassen.

Het riempje is makkelijk vast te maken. Je stelt ze even bij zodat je kindje goed en stevig in het stoeltje zit. Houdt hierbij rekening met een eventueel jasje. Zelf trek ik het dan nog net wat strakker aan, want een jasje zorgt ook voor meer speling tussen de riempjes en je kindje.

Onderaan hoef je niet te klooien met twee riempjes die samen in een klikker moeten, want het is maar één riempje dat geklikt hoeft te worden. Werkt handig en snel!

Nog een heel groot pluspunt is dat het stoeltje een soort van jasbeschermers heeft voor de voetjes. Deze platen zitten aan het stoeltje vast en zorgen ervoor dat aan beide kanten je kindje niet met zijn of haar voeten tussen de spaken kan komen. Het vastmaken gaat simpelweg via het riempje dat in veel standen te zetten is.

Omdat je kindje groeit is het noodzakelijk om om de zoveel tijd de hoogte van de voetensteuntjes bij te stellen. Dit kan heel makkelijk aan de achterkant. Het clipje haal je omhoog, waardoor je de voetensteun naar onder of boven toe kan bijstellen. Is het op de gewenste hoogte? Klik het vast en klaar ben je.

Zoals ik al zei kunnen mijn man en ik makkelijk afwisselen met het stoeltje, omdat het gewoonweg makkelijk te bevestigen is. Bij het stoeltje zit standaard een bevestiging voor op de bagagedrager. Deze dien je erop te schroeven. Wil je het stoeltje op twee fietsen kunnen zetten, dan moet je een extra bevestigingsset kopen, want deze zet je niet 1, 2, 3 over. Eenmaal erop geschroefd is het heel makkelijk. Je duwt aan beide kanten van het stoeltje op het lichtgrijze knopje en haalt het stoeltje er zo van af. Let er wel even op dat het slot er niet nog op zit! Wil je het weer erop zetten? Je hoeft het maar erop te klikken en klaar is kees.

Het slotje krijg je er overigens ook bij. Heel handig, want deze soort stoeltjes zijn zeer geliefd en daardoor diefstalgevoelig. Het slotje zit aan een metalen kabel die weer aan het stoeltje zit. Maak het zo aan je fiets vast dat ze het niet over je zadel kunnen tillen en bedenk een driecijferige code waarmee alleen jij het open kan maken. Zo hoef je nooit bang te zijn dat ze je fietsstoeltje makkelijk meenemen.

Natuurlijk hebben we het stoeltje al uitvoerig getest! Je kindje kun je er makkelijk inzetten, de riempjes haal je makkelijk over het hoofd en klik je zo vast. Hierna dien je alleen nog even de voetjes vast te maken en dan kun je gaan. Wat mij betreft is de Bobike ONE zeker een aanrader!!

Wij hebben overigens het Bobike ONE achterzitje, maar dat mag wel duidelijk zijn. Van dezelfde serie en zelfde kleuren zijn ook voorzitjes verkrijgbaar voor de kleinere kindjes. Hierbij zijn ook bijpassende windschermpjes te koop. Mocht je willen dat je kindje een helm op de fiets draagt? Ook daar heeft Bobike aan gedacht, want er zijn ook matchende fietshelmen. Het Bobike ONE achterzitje is verkrijgbaar vanaf €89,99 en het voorzitje (de mini) vanaf €69,99. Het bijpassende windscherm kost €31,99 en helmen zijn verkrijgbaar vanaf €19,99. Bezoek www.bobike.com voor meer informatie!

Wat vind jij van deze olijfgroene kleur?

– Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten