Geld besparen in 2021 doe je zo!

geld besparen

Geld besparen, we willen het allemaal maar niet altijd lukt het ons. Wist je dat er zoveel manieren zijn om eenvoudig geld te besparen, zelfs zonder dat je het merkt? In het artikel van vandaag vertel ik je hoe ook jij eenvoudig geld kunt besparen met een paar simpele tips en trucs.

Geld besparen op jouw vaste lasten

Sim Only

Heb je een spaardoel? Of misschien wil je wel heel graag een nieuwe bank of die te gekke vakantie wanneer dat weer kan? Dan kun je dit sneller bereiken door goed te sparen. Geld besparen helpt je sneller jouw doel te bereiken. Begin hierbij bij de basis: jouw vaste lasten. Loopt jouw telefoonabonnement bijvoorbeeld bijna af? Sluit dan simpelweg een Sim only abonnement af. Pas het gebruik aan aan jouw wensen en kies voor een pakket dat precies bij jouw wensen past. Jouw niet gebruikte mb’s en minuten kosten namelijk geld en dat is zonde wanneer je er niets mee doet. Zelf kies ik altijd voor een Sim only abonnement zodra dat kan, want het scheelt je aanzienlijk veel geld. De abonnementskosten zijn vaak tientallen euro’s goedkoper, dus tel je uit wat je daar op jaarbasis mee bespaart!

Energie en verzekeringen

Vergelijk ook meteen jouw energie abonnement en jouw verzekeringen. Plan hiervoor wel genoeg tijd in, want het vergelijken kost je misschien een paar avonden. Dat is inderdaad veel, maar het kan je ook veel opleveren!


Leef bewuster

Shoppings

Zelf heb je dagelijks jouw budget in de hand. Bij het boodschappen doen bijvoorbeeld. Let eens wat vaker op de prijzen en kies meer voor huismerken. Doe je boodschappen bij een goedkopere supermarkt. Je merkt vanzelf wat je wel of niet lekker vindt en zult na een maand zien dat je toch wat euro’s bespaard hebt. Doe ditzelfde met shoppen. Heb je het echt nodig? Misschien kun je het in de sale kopen? Je hoeft je natuurlijk niet alles te ontzeggen, maar wat bewuster kopen kan je al snel tientallen euro’s per maand opleveren!

Restjes en energieverbruik

Naast je koopgedrag kan ook jouw leefgedrag wat bewuster. Gooi je bijvoorbeeld elke dag veel eten weg? Niet doen! Met restjes is vaak nog heel wat te maken en dat scheelt je zo weer een maaltijd in de week. Ben ook bewust van jouw energieverbruik. Heb je nog een dal tarief? Zet juist dan jouw wasmachine en vaatwasser aan. Doe het licht uit wanneer je niet in de desbetreffende ruimte bent en zet de verwarming een standje minder en doe een trui aan.


Verkopen die handel!

Verkopen van kleding

Het is niet direct geld besparen, maar wel een manier die geld oplevert. Ruim je zolder en kledingkast eens op en verkoop de dingen die je niet meer gebruikt en niet meer draagt. Wij duiken regelmatig de kast in om te kijken of er iets weg kan. Ook bij de kindjes overigens, want soms krijgen ze een groeispurt en dan past opeens vanalles niet meer. Ik kijk het dan wel even goed na op vlekken (en was deze er eventueel uit) en zet het dan te koop. Hou hiermee ook rekening met het seizoen. Momenteel verkoopt zomerkleding voor zowel de kindjes als mijzelf ontzettend goed!

Rommelmarkt

Normaal gesproken ging ik elk jaar op een rommelmarkt staan, maar door Corona kan dit voorlopig niet. Bedenk je goed dat je op een rommelmarkt niet veel geld kunt vragen voor je spullen. Mensen willen het liefst alles voor niets hebben en halen echt het onderste uit de kan. Heb je stukken van waarde? Die verkoop je niet op een rommelmarkt, maar juist goed online. Hier is namelijk de juiste doelgroep te vinden die echt interesse toont in het product en ook weet wat het waard is.

Persoonlijk kunnen wij hier thuis nog flink op onze vaste lasten besparen. Soms hebben we echt die flow te pakken en gaan we ervoor en soms denken we: het zal wel. Eigenlijk moet je er één keer per jaar voor gaan zitten en dan kun je weer een jaartje vooruit.

Hoe bespaar jij?

– samenwerking –

2 gedachten aan “Geld besparen in 2021 doe je zo!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten