Gezicht scrubben? Lees eerst even dit!

Bij veel mensen zit scrubben in hun dagelijkse of wekelijkse routine. Logisch, want het kan ontzettend fijn zijn voor je huid om hiermee de oude huidcellen te verwijderen en je onderliggende huid een boost te geven. Maar waar niet veel mensen bij stilstaan is dat het nog wel eens op de verkeerde manier of te vaak wordt gedaan. Samen met NIVEA leggen we je uit hoe je het scrubben van je huid het beste kunt aanpakken. 

Net als slangen verversen we onze huid regelmatig. Sterker nog, iedere 28 dagen heb je weer een gloednieuw huidje. Gelukkig gaat dit niet exact zoals bij slangen, maar gaat dit wat geleidelijker aan. Een scrubcrème helpt je de dode huidcellen te verwijderen en stimuleert tegelijkertijd de doorbloeding van je huid. Daarna kan je huid de verzorgingsproducten nog beter opnemen en ziet je huid er ook stralender en frisser uit. 

Hoe vaak moet je je huid scrubben? 

Sommige mensen vinden het echter zo fijn en denken dat het zó goed voor je huid is dat ze het wel elke dag of een paar keer per week doen. Toch kun je je huid maar beter niet te vaak scrubben, zowel je gezicht als de rest van je huid niet. Want iedere keer als je scrubt wordt er een regeneratieproces gestart, wat stress oplevert voor de huid. Hoe vaak je het beste kunst scrubben ligt echter aan jouw type huid. Een gezonde huid kun je het beste maximaal één keer per week scrubben. Heb je een droge huid, scrub dan het liefst zelfs maar één keer per maand, en heb je een vette huid? Dan wordt geadviseerd je huid één tot twee keer per week te scrubben. 

Kun je beter ’s morgens of ’s avonds scrubben? 

Misschien had je hier nooit over nagedacht, maar het maakt wel degelijk uit of je ’s morgens of ’s avonds je huid scrubt. Je kunt het namelijk maar beter ’s avonds voor het slapen doen, aangezien je huid dan voldoende tijd heeft om te herstellen. 

Hoe gebruik je een gezichtsscrub?

Scrubben is niet per se alleen een kwestie van aanbrengen op je huid en wrijven maar. Voor het beste resultaat kun je het beste de volgende volgorde aanhouden: 

  • Breng de scrub met je vingers aan op je voorhoofd, neus en kin. 
  • Wrijf vanuit het midden van je voorhoofd richting je slapen. 
  • Vervolgens wrijf je zachtjes over je neusbrug richting het puntje van je neus. 
  • Maak daarna stevige, cirkelvormige bewegingen aan de zijkant van je neus en vervolgens weer zachtere bewegingen op je wangen. 
  • Beweeg daarna langs je kaak richting je kin. 
  • En de huid rond je ogen en mond? Die kun je beter overslaan! 
  • Spoel de scrub af en verzorg je huid vervolgens met een gezichtstonic en een dagcrème of nachtcrème. 

Wat voor scrub is het beste voor je huid (én de planeet)? 

Wat voor scrub het beste bij jou past is geheel afhankelijk van jouw huidtype. Let hier dan ook allereerst op bij het uitkiezen van een scrub. Daarnaast is het zowel voor jouw huid als voor onze planeet erg belangrijk een duurzaam geproduceerde scrub uit te kiezen. Op die manier weet je dat je geen chemische troep op je kwetsbare huid smeert én je weet dat je geen troep door de afvoer laat lopen. Het loont dan ook op vele vlakken je hier goed in te verdiepen, net zoals NIVEA dit doet. Nivea zet zich namelijk niet alleen in voor producten die mild zijn voor jouw huid, maar óók mild zijn voor het milieu, de ecosystemen en de bewoners (zowel mens als dier) van onze planeet. 

Scrub jij jouw huid regelmatig?

– samenwerking –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten