Het blush & bronzer dossier

Bronzers en blushes

Blushes en bronzers, draag jij ze? Ik beiden dagelijks! Vaak krijg ik het idee dat velen kiezen tussen een bronzer of een blush en ze niet beide dragen. Ook zouden bronzers iets zijn voor de zomer, maar is dat echt waar? Vandaag vertel ik je alles over blush & bronzer en laat ik je mijn twee favorieten van dit moment zien.

Blush

Laten we beginnen met het make-upproduct waar ik vroeger als kind het eerste mee in aanraking kwam: blush. Ik weet nog dat mijn moeder een hele mooie had en die wilde ik ook. Blush is zeker iets wat bijna iedereen kent en veel vrouwen gebruiken het. Maar…hoe gebruik je blush? Voor welke kleur ga je en waarmee breng je het aan?

Hoe gebruik je blush?

Een blush gebruik je om de appeltjes van je wangen mee te accentueren. Dat was vroeger al zo en er is zelfs een tijd geweest waarbij het heel erg aanwezig was. Tegenwoordig gaan we voor een subtiele aanpak en breng je blush aan op je wangen om ze wat kleur te geven.

Welke kleur blush kies je?

Als het om blushes gaat is er onwijs veel keuze. Je kunt kiezen voor een donkere tint, maar ook een hele subtiele lichte blush. In de zomer ga ik altijd voor een felle peachy kleur, in de winter kies ik voor deze Raspberry kleur van Annemarie Börlind. Ook kun je kiezen voor een blush met fijne shimmertjes of gewoon een matte. De shimmertjes geven net wat meer glow aan je teint, dus dat heeft zeker mijn voorkeur. De blush van Annemarie Börlindt heeft fijne shimmers en geeft een prachtig resultaat. Hij kost overigens €21,75.

Waarmee breng je blush aan?

Blush kun je op meerdere manieren aanbrengen. Er zijn naast poeder blushes namelijk ook crème blushes en zelfs vloeibare blushes. De vloeibare variant breng je het beste met je vingertoppen en/of een brush aan. Een crème blush kun je het beste aanbrengen met je vingertoppen, waarmee je het tevens goed blendt. Een poederblush doe je altijd aanbrengen met een brush. Hier zijn speciale brushes voor te koop, dus kijk daar zeker naar. Deze zijn namelijk groot genoeg voor het gedeelte dat je behandeld en zijn lekker fluffy voor een mooi subtiel resultaat.

Bronzer

Nu je weet hoe je een blush aanbrengt is het de beurt aan de bronzer. Want…is dit echt een product dat je eigenlijk alleen maar in of net na de zomer gebruikt? Ik vind van niet. Met een bronzer kun je namelijk op een subtiele manier kleur geven aan je gezicht. Alsof je een weekendje zon hebt meegepikt. Ook kun je er je gezicht mooi mee shapen.

Welke bronzers zijn er?

Ook op het gebied van bronzers is er enorm veel keuze. Zo zijn er heel veel poeders, maar ook crème bronzers en vloeibare varianten. Welke je kiest hangt een beetje af van het resultaat dat je wilt. Ik vind bijvoorbeeld poeders het fijnste, want die geven geen plakkerig laagje na. Crème bronzers en vloeibare varianten hebben dat wel vaak.

Welke kleur bronzer kies je?

Qua kleuren ga ik zelf in de zomer altijd voor een donkere kleur en in de winter voor een lichtere. Het matcht op die manier beter met mijn huid. Ik vind dat het contrast tussen jouw natuurlijke teint en een bronzer niet te groot moet zijn. Belangrijk is dat je het goed blendt, hoe je het ook aanbrengt. Momenteel vind ik de bronzer van Matsers Colors van Guinot echt een topper. Hij kost €45,50 en bevat tevens een highlighter poeder.

Hoe breng je een bronzer aan?

Een bronzer aanbrengen is eigenlijk heel makkelijk. Wil je ermee shapen, dan is het een ander verhaal. Om echt heel goed te kunnen shapen moet je oefenen, veel oefenen. Kijk daarom dan ook genoeg how to’s. Een bronzer op een gewone manier gebruiken is zo gepiept. Ik breng je het aan met een grote fluffy kwast en doe dat op mijn jukbeenderen, mijn kaaklijn (dit blendt ik door naar mijn hals) en mijn slapen. Ook breng ik een beetje aan op mijn voorhoofd. Je ziet dit overigens bijna niet, maar met een voor en na foto zie je wel verschil. Een poeder breng je aan met een brush, een crème met je vingertoppen en een vloeibare variant kan zowel met je vingers als met een sponsje en een brush.

Met deze tips hoop ik dat ik jou heb kunnen leren dat een blush en bronzer aanbrengen een stuk makkelijker is dan je denkt.

– Dit artikel bevat producten die mogelijk zijn gemaakt door een merk/bedrijf –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten