Het duurzame scheermesje zonder plastic: Green Blade

Green Blade

Nu de zomer eraan komt gebruiken we ons scheermesje bijna dagelijks. Sta je er wel eens bij stil hoeveel afval we daarmee produceren? Alle scheermesjes bestaan namelijk (deels) uit plastic en dat is vervuilend voor het milieu. In tijden van nu waarin we toch steeds meer bewuster leven is het goed om te weten dat het ook anders kan. Namelijk met Green Blade.

Green Blade

In de zomer van 2021 is Green Blade opgericht. De scheermesjes van Green Blad zijn 100% plasticvrij en tevens lekker duurzaam. Je koopt namelijk een scheermeshouder en het enige wat je om de zoveel tijd dient te vervangen zijn letterlijk de mesjes zelf. De houder is gemaakt van duurzaam messing en kwalitatief gezien natuurlijk top. De duurzame scheermesjes bestaan uit roestvrijstaal. Natuurlijk ben ik altijd nieuwsgierig naar nieuwe dingen en dus ben ik heel blij om Green Blade te mogen testen.

Abonnement

Green Blade werkt middels een abonnementsvorm. Dit kost slechts €6,99 voor vier nieuwe mesjes per maand. De houder krijg je er natuurlijk bij geleverd. Ik vind dit top, want met een abonnement vergeet je nooit meer om nieuwe mesjes te kopen, wat er anders voor zorgt dat je te lang de oude (botte) mesjes blijft gebruiken met alle gevolgen van dien. Hiermee heb je dus altijd nieuwe mesjes in huis. Goed om te weten is dat je het op elk moment kunt opzeggen, dus je zit nergens aan vast.

Zoals ik al zei vervang je niet telkens opnieuw de complete scheerkop, maar enkel de mesjes. Dat is op het begin even goed oefenen en zeer voorzichtig zijn. De mesjes zijn namelijk heel erg scherp. Gelukkig weet Greenblade dat ook en dus krijg je een uitgebreide handleiding erbij met daarin stap voor stap uitgelegd hoe je de mesjes erin moet zetten. Na twee keer gedaan te hebben lukt het je helemaal prima!

Het scheerresultaat

Dan het scheerresultaat, want daar draait het natuurlijk om. Omdat deze mesjes zo scherp zijn heb je een onwijs goed resultaat. Geen stoppeltjes of achtergebleven haartjes, maar een mooie gladde en haarvrije huid die langer glad blijft. De eerste keren dat je het gebruikt moet je heel voorzichtig zijn en niet te snel willen werken. Gebruik ook voldoende scheerschuim of scheergel, zodat je geen wondjes maakt. Het enige nadeel is dat het scheermesje best zwaar is door de keuze voor dit materiaal. Groot voordeel is natuurlijk dat het superlang meegaat en beter voor het milieu is, dus dit is iets waar je aan moet wennen. Ik althans…Na een paar weken te scheren met Green Blade raak je eraan gewend en merk je dit niet meer op.

Het scheermesje van Green Blade kun je online bestellen middels de abonnementsvorm. Voor 4 mesjes per maand, inclusief de houder, betaal je slechts €6,99 per maand. Wil je liever wat meer mesjes? Dan kun je kiezen voor de 8 mesjes voor €8,99 per maand. Uitgeteld is dat natuurlijk supergoedkoop, want navulmesjes van andere scheersystemen zijn vele malen duurder.

Kende jij Green Blade al?

– Dit artikel bevat producten die mogelijk zijn gemaakt door een merk/bedrijf –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten