Het is Tobi tijd!

Little Tikes Tobi

Little Tikes komt dit najaar met een hele leuke nieuwe gadget voor kids, namelijk de Tobi Robot Smartwatch! Het is een combinatie van een smartwatch met alle bijbehorende interactieve kenmerken én een speelse robot met een eigen persoonlijkheid. Vandaag review ik hem op de blog!

De Tobi Robot Smartwatch is een nieuwe soort smartwatch voor kinderen en tilt het geheel naar een nieuw (speel)niveau. Zo heeft hij niet alleen de voordelen van een smartwatch, maar is hij ook nog eens een leuke robot met bewegende armen en benen. Hij heeft grappige geluidseffecten en meer dan 100 gezichtsuitdrukkingen die kinderen aan het giechelen, dansen, spelen en leren krijgen.

In het doosje zit Tobi, een horlogebandje, een houder, een USB-oplaadkabel en uiteraard de gebruiksaanwijzing. Net zoals andere smartwatches heeft ook deze een stappenteller. Hiermee worden kinderen gestimuleerd om te bewegen en dansen. Ook kunnen ze leren klokkijken op de 50+ analoge en digitale wijzerplaten. Heel handig, want Benthe begint nu net met leren klok lezen.

Tobi komt in een leuk doosje. Hij oogt wel wat groot en valt wat groot op Benthe haar pols (op de foto is mijn pols, dus je kunt je er wel wat bij voorstellen 😉 ). Ze heeft smalle polsen, dus het is een knoest van een ding. Met een jas aan is dit niet handig, maar wat betreft het touchscreen natuurlijk wel. Je hebt een groter scherm en dus is de bediening makkelijker voor kindjes.

De behuizing van de watch kun je ook los dragen en ermee spelen, want je kunt het bijvoorbeeld vastmaken aan kleding met de inbegrepen clip. Als je de smartwatch als wekker gebruikt of hem oplaadt kun je het clipje ook gebruiken als standaard. Een bijpassend horlogebandje wordt meegeleverd, zodat je kindje het ook meteen als horloge kan dragen.

Het fijne van dit horloge is dat je als ouders toezicht kunt houden. Je kunt namelijk herinneringen instellen voor kinderen en toezicht houden op de koppeling met andere Tobi Robot Smartwatch-apparaten in de buurt. Met de draadloze connectiviteit en berichten kun je spraak- of emoji-berichten en foto’s verzenden en ontvangen.

Naast de robotfunctie heeft de watch ook een leuke fotofunctie. Hij heeft namelijk twee cameras om selfies en foto’s te maken. Je kunt er aardig wat maken, want het geheugen is goed voor 3000 foto’s of 30 minuten aan videomateriaal. Ook kunnen kids hun eigengemaakte foto’s aanpassen met grappige stickers. Naast al dit zitten er ook leuke, interactieve dans-, leer- en augmented reality games op en kunnen kinderen beloningen ontgrendelen door te spelen.

De smartwatch is ontworpen voor kindjes vanaf 4 jaar en is verkrijgbaar in het blauw en roze. Hij beschikt over een kindvriendelijke touchscreen en is eenvoudig op te laten met de micro-USBkabel. Het apparaatje is duurzaam en is spatwaterbestending, dus prima voor tijdens het spelen. De Tobi Robot Smartwatch is vanaf nu verkrijgbaar bij de speelgoedwinkels en o.a. Bol.com voor een adviesprijs van €52,99.

Heeft jouw kindje al een smartwatch?

– Dit artikel bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten