Het is weer tijd om je zorgverzekering te checken!

Het is weer tijd om je zorgverzekering te checken!

Het einde van het jaar nadert alweer en jongens wat is het jaar omgevlogen! De drukste periode komt er weer aan en ook is het tijd om jouw zorgverzekering opnieuw af te sluiten. Waarom je dat zou moeten doen? Omdat je er veel geld mee kunt besparen!! Ook ik ga het dit jaar doen. In dit artikel geef ik je wat handige tips.

Check jouw huidige zorgverzekering

Als het goed is heb jij jouw nieuwe zorgpolis inmiddels binnen. Alle verzekeringen worden hoger (want wat wordt er immers niet duurder?), maar hoeveel meer je gaat betalen hangt echt af van je verzekeraar. Check ook niet alleen de prijs, maar kijk ook naar de voorwaarden. Waarvoor ben je op dit moment verzekerd en welke voorwaarden zijn er? Elk jaar weer veranderen er aanvullende pakketten. Ze krijgen een nieuwe naam of een andere inhoud. Check dus zeker even wat je nu hebt en wat jouw nieuwe polis zegt voor volgend jaar.

Wat zijn jouw wensen?

Vaak verzekeren we ons en kijken we er jaren niet meer naar om. Eigenlijk is dat heel gek, want wat je jaren geleden aan eventuele zorg nodig had kan nu anders zijn. Belangrijk is dan ook om jouw wensen van dit moment in kaart te brengen. Gebruik je bijvoorbeeld altijd wel enkele fysiotherapeut behandelingen? Of heb je acne en krijg je huidtherapie? Misschien wil je juist geen aanvullend pakket meer, want dat kan natuurlijk ook. Wat je ook kiest…zorg ervoor dat het bij jou past. Een aanvullend pakket en een tandarts module kan heel handig zijn wanneer je er ook echt gebruik van maakt, maar doe je dat niet dan gooi je eigenlijk geld weg.

Zo sluit je een nieuwe zorgverzekering af

Wil je, net als ik overigens, overstappen van zorgverzekering? Wanneer je in kaart hebt gebracht wat jouw wensen zijn kun je heel goed een zorgpolis vergelijken. Maak hierbij gebruik van fijne vergelijkswebsites, want hierbij kun je heel gemakkelijk en overzichtelijk in kaart brengen wat welke verzekering kost wanneer je (bijna) hetzelfde aanvullende pakket hebt.

Ook ik stap over

Zoals ik al zei ga ik ook overstappen en ook zeker eens mijn aanvullend pakket bekijken. Ik heb namelijk naast aanvullend ook nog een tandartsmodule. Ik dacht dat ik goed verzekerd was (ik betaal immers €165 per maand), maar na gedoe met mijn tanden (in het voorjaar moest ik 3 wortelkanaalbehandelingen aan dezelfde tand ondergaan) heb ik zelf nog €1200 moeten bijlappen voor de tandarts. Natuurlijk…dit is een uitzonderlijke situatie, maar evengoed kwam ik erachter dat wanneer je echt wat aan je tanden hebt je alsnog zelf veel geld moet bijbetalen. Tijd dus om ook te oriënteren en een zorgverzekering 2023 te vergelijken om over te stappen!

– samenwerking –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten