Het verhaal achter Nobile 1942 + winactie!

Labo-Noir

Onlangs was ik te gast bij Labo-Noir, een luxe parfumerie met niche geuren en merken. Als je een keer iets anders wilt of iets wilt hebben wat niet iedereen heeft moet je daar zeker wezen. Het mooie is dat ze naast verkopen ook alle verhalen achter de merken kunnen vertellen. Ze delen dit met liefde en passie voor het vak. Om ook jullie hierin mee te nemen vertel ik jullie vandaag het verhaal achter het niche parfummerk NOBILE 1942.

Het ontstaan van NOBILE 1942

Umberto Nobile, de oprichter van het merk, besloot aan de vooravond van de oorlog om zijn droom waar te maken en een parfumerie te openen in Rome. Door de moeilijke tijd toen was het lastig en onmogelijk om aan de grote merken als Chanel te komen. Daarom is hij begonnen om zijn eigen geuren te gaan ontwikkelen. Umberto werkte altijd al met glorieuze parfumhuizen, dus was helemaal thuis in zijn passie. Alles stond in het teken van schoonheid, getoond door de vrouwen in de familie met hun vastberaden wil en stijl. Een passie gedreven door intuïtie en allure, zo kon je het zien. Umberto was altijd op zoek naar de beste kwaliteit. Hij was nieuwsgierig naar andere culturen, maar had ook oog voor de schoonheid van kunst en cultuur. Dat alles nam hij mee in zijn geuren. Traditie en Italiaans vakmanschap kwam terug in de geuren, wat deze speciaal maakten. Helaas had Umberto geen directe opvolger en langzamerhand verdwenen zijn parfums…

Totdat…neef Massimo Nobile foto’s van zijn gepassioneerde oom Umberto uit Rome tegenkwam. Hij vond dat dit mooie vakmanschap niet verloren mocht gaan en pakte de draad weer op. NOBILE kwam zo opnieuw tot leven! Hij wist dat de nieuwe generatie op zoek was naar zuivere natuurlijke ingrediënten en geen interesse meer had in synthetische geuren. Zijn eerste geur was een mannelijke geur die gedoopt werd als Pontevecchio (er is ook een vrouwengeur van), benoemd naar de beroemde brug in Florence. Het is een parfum dat de mannelijke geest doet ontwaken, zoals voor Umberto Nobile, die geleefd heeft met de moed zijn eigen ideeën te volgen. 

NOBILE 1942

Massimo Nobile hernoemde het bedrijf tot NOBILE 1942, wat natuurlijk verwijst naar het jaar waarin zijn oom zijn eerste eigen parfum maakte. Hij besluit ook om de traditie van zijn oom in ere te houden en de geuren te vernoemen naar belangrijke of bijzondere plaatsen, opera’s of gebeurtenissen in Italië. 

NOBILE 1942 zoals we dat nu kennen is een niche parfummerk. Dat wilt zeggen dat het wat luxer is dan de grote bekende merken. Het is minder commercieel (je ziet bijvoorbeeld nooit tv-commercials ervan voorbij komen) en je kunt het niet overal kopen. Het merk maakt geuren die natuurlijke oliën en essences bevatten, verkregen door het onderdompelen en weken, filtering en het distilleren. Hierdoor zijn ze puurder en langer draagbaar. Het speciale is dat alle samengevoegde ingrediënten voor een periode van een maand blijven rusten in houten fusten.  Dit geeft de geuren een uniek karakter. De geuren van NOBILE 1942 zijn unisex, dus zowel voor mannen als voor vrouwen draagbaar. 

NOBILE 1942 heeft veel verschillende geuren ontwikkeld die ze hebben gebundeld in een Discovery set. Hierin zitten 8 geuren in miniformaat met testpapiertjes om zo de geuren te ontdekken. Heel handig, wanneer je net als ik kennis wilt maken met dit mooie merk. 

Winactie NOBILE 1942 & Labo-Noir

Om één van jullie kennis te laten maken met NOBILE 1942 mag ik namens Labo-Noir een Discovery set weggeven t.w.v. €39,-. Hierin zitten 8 geuren van het merk met testpapiertjes. Zo ontdek je het merk en kun je jouw favoriet bepalen. Wat moet je doen om kans te maken?

 • Volg Labo-Noir en Zazazoo op Instagram
 • Laat een reactie achter onder dit artikel en vertel waarom jij deze set wilt winnen.

Gebruik een geldig e-mailadres bij jouw reactie, want daarop mail ik je wanneer je gewonnen hebt. De winactie loopt t/m 30 september. Voor meer informatie over Labo-Noir kun je terecht op Labo-noir.com. Hier kun je tevens de niche geuren shoppen, maar eigenlijk raad ik je aan om gewoon even fysiek langs te gaan op de Huizerweg in Bussum!

– Dit artikel bevat producten die mogelijk zijn gemaakt door een merk/bedrijf –

Zin in meer winacties? Neem dan eens een kijkje op Prijsvragengala.nl!

15 gedachten aan “Het verhaal achter Nobile 1942 + winactie!”

  1. Vroeger als tiener spaarde ik kleine monstertjes. je kreeg ze trouwens overal bij of je kon ze gratis aanvragen, In zo een doosje ziet het er heel sjiek uit. En neem je het overal mee heen. De geuren zijn luxer dan de grotere merken. Ik ben echt heel benieuwd. De natuurlijke oliën en essences spreken mij aan. Ik houd van puur. En dat het niet overal verkrijgen is en er geen reclame voor word gemaakt maakt het speciaal. Want dan ben ik in mijn omgeving de enige die het draagt, waarschijnlijk. Dus maak je tegelijkertijd reclame.

 1. Met mijn eigen luchtje ruik ik mezelf vaak niet meer. Leuk om af te wisselen en zo een nieuwe geur te ontdekken. Mijn luchtje Hugo Boss Woman is uit de handel dus ik ben wel toe aan iets nieuws.

 2. Ik geef mijn vriendin normaal monsters van parfum als ik wat bij de bestel. Als ik zie hoe gelukkig ze daar al mee is, kan ik me niet voorstellen hoe blij ze zal zijn als ik dit aan haar mag geven. Leuke actie, dat vindt mijn vriendin vast ook :). Ik heb beide accounts gevold en zal extra hard duimen.

  Met vriendelijke groet,

  Thomas

 3. Wat gaaf, na 3 zwangerschappen is mijn lijf erg veranderd en dus ook vind ik het lastig om weer een geurtje te vinden die weer heerlijk op mijn lijf ruikt. Dit is dus erg gaaf om zo te kunnen testen.

 4. Mijn nieuwsgierigheid is gewekt! Heerlijk om nieuwe geuren te ontdekken. Wat zou ik het waarderen dit te mogen ervaren, ruiken en uitproberen! Ik zie uit naar het feestje van alleen al het uitpakken hiervan. De voorpret is al top, top, top! x

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten