Hoe gebruik je vlaggen in je interieur?

vlag interieur

Als je aan vlaggen denkt, dan denk je misschien direct aan de Nederlandse vlag die we met z’n allen buiten hangen op bijvoorbeeld Koningsdag of als je kind geslaagd is. Maar wist je dat je vlaggen ook heel leuk in je interieur kunt gebruiken? Vandaag laat ik je enkele manieren zien hoe je ze gebruikt in je interieur en vertel ik je welke ik het leukste vind.

In films en series heb ik het wel eens gezien, een geschilderde vlag op een stenen binnenmuur. Het ziet er erg gaaf uit, maar ik moet toegeven dat ik het wel alleen heel erg stoer vind met een Amerikaanse vlag. Geen idee waarom, maar die straalt toch wel enig gezag en stoerheid uit.

Mocht je het liever wat subtieler willen, dan kun je kiezen voor een vlag geprint op bijvoorbeeld een kussensloop. Persoonlijk vind ik van die wat grotere dikkere plofkussens hier erg geschikt voor. Ook hier is de Amerikaanse vlag weer een goede keuze. Combineer het met andere gezellige of stoere kussens en je bank is compleet.

Ook erg leuk, maar wel meer in beeld, is een vlag als deken. Ga hierbij dan wel voor een luxe deken van een mooie bijpassende stof, geen goedkoop fleece ofzo. Style hem mooi over de arm- of rugleuning van je bank of fauteuil en klaar ben je. Ziet er heel mooi uit en is ook nog eens praktisch tijdens die koude avonden.

De eerste gedachte bij vlaggen is meestal dat ze groot zijn. Toch kunnen ze in je interieur ook klein terugkomen, namelijk in de vorm van een leuke vlaggenslinger. Hier hoeft geen landsvlag op geprint te zijn, maar in een effen kleur zijn ze leuk of bedrukt met een tekst. Kies wel een tekst die zowel bij jou als bij je interieur past.

Toch liever een vlag buitenshuis hangen? Bedenk je dan wel goed dat je officieel niet altijd de vlag zomaar uithangt. Doe dit bij bijzondere aangelegenheden. Wat heb je hiervoor nodig? Uiteraard de Nederlandse vlag en een vlaggenstok of vlaggenmast.

Welk idee van vlaggen in het interieur dat ik het leukste vind? In de vorm van een fijn groot en dik kussen! Nu wij onze aanbouw en erker zo goed als af hebben willen we nog voor een nieuwe bank en salontafel gaan kijken en daar horen natuurlijk ook nieuwe kussens bij. Voor mij is het dus zeker een idee om even in het achterhoofd te houden!

Hoe zou jij een vlag in je interieur stylen?

– samenwerking –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten