Hoe je rolgordijnen in je smart home op kan nemen

rolgordijnen

Je hebt al verlichting met scenario’s en instelbare kleuren. Je hoeft niet meer aan de thermostaatknop te draaien want er is een zelflerend systeem in huis dat precies weet welke temperatuur jij aangenaam vindt. En als er iemand voor de deur staat dan weet de camera of het een vertrouwd persoon is dankzij gezichtsherkenning. Wat ontbreekt er nog in je smart home? Heb je al slimme raamdecoratie in huis? Met elektrische rolgordijnen gaat er een nieuwe wereld voor je open. Of in ieder geval gaan de gordijnen voor je open … en weer dicht. Hoe je raamdecoratie in jouw smart home kunt opnemen leggen we uit op deze pagina.

Breid jouw smart home verder uit

Het is heel goed mogelijk dat je niet gebruik maakt van alle voorbeelden uit bovenstaande introductie. Er zijn zoveel mogelijkheden met huisautomatisering en iedereen heeft eigen voorkeuren. Elektrische raamdecoratie is eigenlijk in iedere woning een goed idee. En dan zijn rolgordijnen ideaal. Wat zijn de voornaamste redenen om te kiezen voor rolgordijnen in huis?

  • Strakke vormgeving voor in een moderne setting.
  • Neutrale uitstraling als accent in de ruimte.
  • Eenvoudig te bedienen en reinigen.
  • Prijsbewuste keuze.

Een bijkomend voordeel van rolgordijnen is de bediening. Dit gaat eenvoudig door aan een koordje te trekken. In de ochtend, in de avond en soms ook overdag als de zon fel schijnt. Je moet wel thuis zijn natuurlijk, anders ziet de woning er s’ avonds verlaten uit als je na zonsondergang thuis komt. Die eenvoudige bediening maakt rolgordijnen ideaal om te automatiseren.

Zelf rolgordijnen installeren

Er zijn volop doe-het-zelf gordijntjes die je thuis zelf kunt ophangen. Een nadeel van dit soort budget opties is de kwaliteit, de uitstraling is ook niets om over naar huis te schrijven. Maar maatwerk gordijnen kunnen flink in de papieren lopen. Poweredblinds bieden dan een oplossing. Dit zijn hoogwaardige gordijnen die je zelf thuis kunt opmeten en online kunt bestellen. Zo profiteer je van de kwaliteit die maatwerk biedt voor een scherpe prijs. Je leest meer op Poweredblinds.nl over alle soorten raamdecoratie die je online kunt bestellen. Daarnaast is dit systeem standaard voorzien van een motor. Het oprolsysteem kan bediend worden via een afstandsbediening of zelfs geheel automatisch.

Rolgordijnen in je smart home

We hebben het over raamdecoratie als onderdeel van jouw smart home systeem. We gaan er dus van uit dat jouw huis al voor een deel ‘slim’ is. Misschien heb je slimme luidsprekers die gekoppeld zijn aan een virtuele assistent. Of je hebt lampen die met een bewegingssensor inschakelen zodra je binnenkomt. Hoe werkt het met slimme gordijnen? Het Poweredblinds systeem werkt op basis van het Somfy TaHoma systeem. Dit is een combinatie van een kastje met app die je slimme Somfy producten laat koppelen, met elkaar of met andere smart home toepassingen. Dit gaat via de TaHoma Switch router die je bedraad of draadloos kunt koppelen aan het internet kastje ofwel router in huis. Eenmaal gekoppeld kun je bijvoorbeeld de gordijnen op de begane grond en eerste etage samen bedienen of laat de verlichting automatisch inschakelen zodra de raamdecoratie sluit. Koppelen is heel eenvoudig en enorm veelzijdig. Verder houd je alle touwtjes in handen. Figuurlijk gesproken dan, want echte touwtjes heb je niet meer nodig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten