Hoe kies je jouw ideale keuken?

keuken

Het is alweer bijna 10 jaar geleden dat wij onze eerste keuken kochten. Onze laatste voorlopig ook, want hoewel hij al langere tijd staat is hij gelukkig nog helemaal in orde en naar wens. Wat ik zelf moeilijk vond was de keuze voor de extra opties. Want laten we eerlijk zijn, sommige winkels proberen je aardig wat aan te smeren. Ben je je aan het oriënteren voor een nieuwe keuken, lees dan zeker even verder. Vandaag geef ik je namelijk wat tips wat je juist wel en juist niet moet kiezen.

Een nieuwe keuken kopen is een hele onderneming. Je koopt het namelijk niet elk jaar en je gebruikt het best intensief. Ik wil je dan ook echt de tip meegeven om er vooraf goed over na te denken. Voor iedereen is een keuken en zijn of haar behoefte daarin namelijk anders. Ik heb bijvoorbeeld geen stoomoven nodig, maar iemand anders kan daar wel veel plezier van hebben. Maak dus een lijstje met dingen die jij nodig hebt in een keuken voordat je op pad gaat.

Ben je groot? Kies dan voor een verhoogd keukenblad. Wij zijn beiden wat groter (niet abnormaal overigens) en hebben destijds ook voor een verhoogd keukenblad gekozen. Je lijkt het niet te merken wanneer je de keuken zelf hebt, maar ben je bij iemand die een standaardhoogte heeft, dan merk je meteen verschil. Vaak staan wij dan net iets meer voorover gebogen en al is dat heel subtiel, toch krijg je daar rugklachten van.

Wat apparaten betreft zijn wij voor de middenweg gegaan. Wij hebben een goede vaatwasser (die draait hier namelijk overuren), een oven (geen combi, want we hadden al een aparte magnetron), een keramische kookplaat en een zelfreinigende afzuigkap. Dat laatste was een flinke investering, maar het is het oh zo waard. Je hebt namelijk geen slang meer die naar de afzuiging moet. Wij hebben halfhoge wandkastjes, dus een slang daarboven zou echt niet mooi zijn.

Als het om de afwerking van de keuken gaat kun je ook aardig wat keuzes maken. Wij hebben bijvoorbeeld een keukenblad van kunststof met een houtlook dat naast de keukenkastjes afloopt aan de zijkanten van de keuken. De frontjes zijn van hoogglans en om het niet saai te laten zijn kozen we er gefreesde lijnen in. Onze kraan was standaard, maar als ik het mocht overdoen koos ik voor een nieuwe Quooker. Onder twee van de drie wandkastjes hebben we glasplaten met verlichting in (in het derde kastje zit de afzuigkap verwerkt), wat een hele fijne sfeerverlichting ’s avonds geeft. Ook voor binnenin de kastjes zijn we voor kwaliteit gegaan en hebben we gekozen voor eenzelfde afwerking als aan de buitenkant. Ik ben daar nog steeds heel blij mee!

Naast deze dingen zijn er nog veel meer opties als het om keukens gaat. Soms zie je door de bomen het bos niet meer, laat je daarom goed adviseren en ga goed voorbereid aan je zoektocht beginnen.

Wat zie jij graag terug in jouw keuken?

– samenwerking –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten