Hoe kun je rusteloze benen tegengaan?

rusteloze benen

Lig jij ‘s nachts onbedoeld een wedstrijd ‘plafondstaren’ te doen omdat je maar niet in slaap kunt vallen? Heb je last van rusteloze benen en kom jij zo standaard slaap tekort? Pas dan zeker de volgende tips toe en kom weer helemaal tot rust.

Tip 1: Beweeg genoeg

Het rusteloze gevoel wordt vaak veroorzaakt doordat je die dag niet genoeg bewogen hebt. Het is een signaal vanuit je lichaam dat je écht meer moet bewegen. Zeker in deze barre tijden waarin we heel veel thuis en dus binnen zitten. Pak zodra je op pad gaat toch de trap in plaats van lift, laat de auto vaker staan en sport meer! Dat kan ook gewoon thuis. YouTube staat vol met tientallen video’s en instructies. Probeer dit overigens zoveel mogelijk overdag te doen: te laat op de avond sporten zorgt ervoor dat je juist minder goed in slaap valt. Dat is natuurlijk juist niét de bedoeling.


Tip 2: leef en eet gezond

Naast genoeg beweging kan een gezond leefpatroon veel verschil maken. Beperk je koffie-inname en daarmee dus het cafeïnegehalte in je lichaam; zeker op de late avond. En laat ook de alcohol ‘s avonds wat vaker staan. Een slaapmutsje kan geen kwaad, maar doe dit niet te vaak! Daarnaast zijn genoeg vitamines erg belangrijk. Zorg ervoor dat je altijd aan de dagelijks voorgeschreven hoeveelheid vitamines komt. Lukt dit niet met een dagelijkse portie groente en fruit? Overweeg dan zeker om voedingssupplementen in te nemen. Ga je vitamines kopen? Kijk dan vooral eens bij liposomale supplementen. De speciale liposomale technologie zorgt ervoor dat het lichaam de vitamines op de best mogelijke manier opneemt.


Tip 3: ontspan!

Een ontspannen geest helpt je enorm door een rustige nacht heen. Heb je een hele stressvolle en drukke periode op werk in je privéleven? Zorg dan dat je ‘s avonds echt even tot rust komt. Ga in bad of regel een heerlijke massage: relax! Laat die overvolle werkmail zeker links liggen en probeer heel even de rust te vinden. Daarbij is het ook altijd goed om na te gaan of de slaapkamer nog alle wensen voldoet. Is het bed zo comfortabel als dat je wilt? Biedt het kussen nog de gewenste ondersteuning? Verbeter alles waarbij je denkt: nee, dit kan veel beter!

Met deze tips liggen jouw gebroken nachten en rusteloze benen hopelijk snel achter je en vindt je lichaam de rust die het nodig heeft.

Slaap lekker!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten