Hoe maak je je woonkamer gezellig?

Ken je dat? Je bent op tv een woonprogramma aan het kijken en je bent gewoon jaloers op hoe perfect alles op elkaar is afgestemd? Dat gevoel heb ik ook wel eens. Daarmee wil ik niet zeggen dat ik ontevreden ben met onze inrichting, maar eens wat anders is ook niet verkeerd. Soms lijkt er net wat te ontbreken en is het me niet gezellig genoeg. Vandaag geef ik je enkele tips hoe je je woonkamer gezellig maakt.

Iedereen heeft natuurlijk een ander idee van gezelligheid. Het ligt uiteraard een beetje aan de stijl waar je van houdt, maar er zijn ook wel een aantal dingen die (bijna) iedereen wel gezellig vindt.

Vachtjes

Vachtjes, ik ben er dol op! Het liefst heb ik in elke kamer wel een vachtje liggen, of het nu groot of klein is. Zo’n lekker groot vel over je bank draperen of een vachtje op je kast of dressoir met wat decoratie erbij, erg leuk! Ze zijn er in verschillende kleuren en daardoor ook heel goed aan te passen aan de rest van je interieur.

Let there be light

Licht is een heel belangrijk onderdeel van je interieur. Op tv zie je ook wel eens dat ze complete lichtplannen maken. Niets voor mij overigens, want dan ziet het er allemaal wat TE bedacht uit. Liever kies ik een mix van verschillende lampen. Zo hebben wij hele gezellige lampen boven onze eettafel hangen waar ik, na al die jaren, nog steeds heel blij mee ben. Mocht je een uitbouw hebben vind ik spotjes daarvoor heel erg geschikt, het liefst dimbaar. Prachtig! Voor op of in een kast kan een notarislamp de nodige klasse geven. Vooral die met een goudkleurige voet zijn erg mooi en passen helemaal bij het modebeeld van nu. Decoreer het met wat mooie luxe decoratie en klaar ben je.

Kussens

Welke bank je ook hebt, kussens zijn altijd goed! Het liefst gooi ik wel vijf kussens op één bank, allemaal van verschillende formaten. Zo vind ik van die grotere kussens erg mooi, afgewisseld met een normaal en een langwerpig formaat. Heerlijk! Wel kies ik dan het liefst warme kleuren en zachte stoffen met al dan niet een structuurtje of vachtje erop.

Kaarsjes

Hier gaan bijna elke avond de kaarsjes aan, zo gezellig! Kaarsjes en een geurkaars zijn voor mij echt een groot onderdeel van gezelligheid! Zo heb ik pas geleden een mega geurkaars bij de Rituals gekocht. Rib uit m’n lijf, maar ik had gelukkig cadeaubonnen dus de pijn was iets dragelijker. Ik kan er serieus intens van genieten!

Vloerkleed

Iets wat wij thuis nog niet hebben, maar waar we het wel al vaker over hebben gehad is een mooi vloerkleed. Telkens als we bij een groot winkelwarenhuis zijn dan zie ik dezelfde hangen die ik eigenlijk oh zo graag wil! Wie weet komt het er wel een keertje van. Een vloerkleed maakt je zithoek een stukje warmer en meer af. Het oogt gezelliger en knusser.

Naast deze vijf dingen zijn er natuurlijk nog veel meer dingen gezellig te noemen, maar vaak hangt dat een beetje af van je smaak en interieustijl. Wij houden bijvoorbeeld zelf van landelijk gemixt met wat modern.

Heb jij nog een gezellige tip?

– samenwerking –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten