Hoe verstuur jij je pakketje?

pakketje

Pakketjes, het hoort bij mijn leven als blogger. Bijna dagelijks komen hier pakketjes binnen, maar ik verstuur er ook genoeg. Soms erger ik me rot aan pakketjes die ik ontvang. Waarom dat is en hoe dit makkelijk op te lossen is vertel ik je vandaag. Ook geef ik je enkele tips bij het versturen van een pakketje aangezien we deze maand toch wat meer versturen.

Blogger x pakketjes

Het leuke van een leven als blogger zijn vaak de pakketjes. Soms zijn het totale verrassingen die binnenkomen en die ervoor zorgen dat ik heel vaak gedurende het jaar een kerstgevoel heb. Gelukkig waardeer ik alles nog en word ik blij van een heel gaaf en duur cadeau, maar ook van een maskertje van €0,99! Je hoort wel eens dat sommige mensen verwaand worden, maar dat heb ik dus totaal niet. Al jaren komt hier vanalles binnen en elk klein ding geeft me nog dat fijne geluksgevoel. Ik vind sowieso dat wij bloggers heel erg blij mogen zijn met onze baan, want stiekem is het gewoon een uit de hand gelopen hobby. Hoe fijn is het dan dat je mag doen waar je gelukkig van word?!

Het nadeel van dit alles is dat het niet altijd goed is voor het milieu. Het milieu is sowieso al een vrij kwetsbare kwestie nu en ligt met vlagen onder een vergrootglas. Soms terecht, soms ook onterecht vind ik. Ik vond dat het namelijk ook wel eens uit zijn verband getrokken wordt en er echt te ver over doorgegaan wordt. Natuurlijk kunnen we altijd met de vinger naar anderen wijzen, maar we hoeven ook niet alles 100% goed te doen toch? Anyway…dat gezegd te hebben nu terug naar de pakketjes.

Groot of klein?

Soms krijg ik namelijk een vrij grote doos binnen, waarvan ik dan geen idee heb wat erin zit. Leuk natuurlijk, maar je voelt al dat het heel erg licht is. Bij het openmaken tref je dan veel lagen verpakkingsmateriaal aan om het product te beschermen tegen vallen en beschadigingen. Uiteindelijk ligt daar onder in een hoekje dat flesje, wat dus makkelijk in een doosje 6 keer zo klein had gepast. Ergens vind ik dat jammer, want het is totaal onnodig.

Het verpakken in een te grote doos hoeft niet. Er wordt immers veel te veel verpakkingsmateriaal gebruikt. Denk aan plastic met lucht er in, maar ook papier. Hoewel dat soms wel goedgekeurd is en voldoet aan milieu-regels, wilt dat niet zeggen dat het goed voor het milieu is. Alles wat we kunnen voorkomen moeten we aanpakken en daar valt dit ook onder. Het plastic terugdringen? Dat kan door o.a. veel minder plastic verpakkingsmateriaal in dozen te stoppen en simpelweg te kiezen voor kleinere doosjes.

Brievenbus is ook een optie!

Allemaal leuk en aardig ja, maar hoe verstuur ik mijn pakketje? Nou…eigenlijk heel simpel. Wij zijn hier thuis van het recyclen. Ik gooi niet snel iets weg. Denk nu niet dat het hier thuis een zwijnenstal is, want dat is het absoluut niet. Ik geef veel weg, doneer aan goede doelen en hergebruik het. De dozen die ik krijg met pakketjes? Velen worden platgemaakt en ingeleverd bij karton en papier, maar ik herbruik er ook genoeg voor als ik zelf een pakketje moet versturen. Scheelt mij weer geld voor een doosje en er gaat een doosje minder de afvalverwerking in.

Uiteraard probeer ik ook pakketjes zo klein mogelijk te verpakken. Dat wilt overigens niet zeggen dat ze niet goed beschermt zijn, want dat zijn ze wel. Ik gebruik alleen niet zoveel laagjes, want dat is totaal niet nodig. Soms gebruik ik een envelop, bijvoorbeeld als ik iets kleins en plats verstuur. Denk bijvoorbeeld aan een masker ofzo. Dat gaat supergoed en vaak heb je van zo’n speciale enveloppen met bubbeltjes erin die meteen goed het product beschermen. Soms werkt een envelop niet goed en kies ik voor een brievenbusdoosje. Dit zijn van die platte doosjes die makkelijk door de brievenbus passen. Ook deze hebben niet veel verpakkingsmateriaal nodig. Nog een voordeel: omdat het door de brievenbus past ben je goedkoper uit met verzenden. Een brievenbuspakketje kost namelijk ergens in de €4,- en een regulier pakket bijna €7,-!

Wat ik met dit artikel wil bereiken? Dat iedereen goed nadenkt over hoe hij of zij zijn pakket verstuurd. Zeker nu in de feestmaanden, waarin er onwijs veel pakketten worden rondgebracht. Het is beter voor het milieu als iedereen wat meer erover nadenkt en het scheelt de bezorger ook veel plaats in zijn bus, waardoor er meer pakketjes in mee kunnen om te bezorgen. Een win-win situatie voor iedereen toch?

Wat vind jij van al dat verpakkingsmateriaal?

–  samenwerking –

Eén gedachte over “Hoe verstuur jij je pakketje?”

  1. Wat handig! Ik heb ook liever kleine pakketjes. Soms heb je van die pakketjes die enorm groot zijn en dan zit er maar een klein product in. Zoonhandig! En onze papiercontainer zit dan ook zo snel vol.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten