Hoe verzorg je jouw gras in de lente?

Hoe verzorg je jouw gras in de lente?

De lente is natuurlijk al even bezig, maar mocht je een mooi gazon in je tuin hebben liggen is het nog zeker niet te laat om dit eens goed onder handen te nemen. Een mooi gazon vergt namelijk veel tijd en liefde en de perfecte timing is het voorjaar en het najaar. Heb je geen idee wat je moet doen of doe je maar wat en heeft het niet het gewenste effect? In het artikel van vandaag lees je alles over hoe je jouw gras in de lente verzorgd.

Maaien

Om jouw gras mooi en gezond te houden is het belangrijk dat je geregeld het gras doet maaien. Bij de meeste grasmaaiers kun je de hoogte instellen. Dat is handig, want belangrijk is om niet te kort, maar ook zeker niet te hoog te maaien. Wanneer je niet genoeg maait komt er namelijk geen zonlicht en zuurstof onderaan en hierdoor kan je gras dor worden, met alle gevolgen van dien. Goed in de gaten houden dus! Wanneer het wat vaker regent en tussendoor de zon goed schijnt moet je soms zelfs elke week maaien. Het gras groeit dan enorm snel.

Verticuteren

Verticuteren is een flinke klus, maar het is het oh zo waard. Sinds dit jaar ben ik ermee begonnen en ik had het veel eerder moeten doen. Verticuteren kun je elektrisch doen of met de hand. Ik kocht een hark waarmee ik al het dorre en dode gras uit het gazon haal. Dit is best intensief en bij een groot gazon doe je dit ook niet in één keer. Mijn tip: werk in vierkante meters en baken zo jouw terrein af. Zo kun je in stapjes te werk gaan. Doordat je al het dorre gras weghaalt komt er meer zuurstof bij jouw gazon, waardoor het weer lekker kan groeien. Een nadeel is dat het soms wat kale plekken kan veroorzaken, maar weet dat dit heel goed te behandelen valt middels de volgende stap.

Zaaien

Nadat je geverticuteerd heb kun je met zaaien aan de slag. Graszaad kopen is tegenwoordig heel makkelijk en kun je heel goed online doen. Bij MOOWY bijvoorbeeld bestel je snel en makkelijk jouw graszaad. Zaai het gras op een niet al te warme dag en zaai in twee richtingen, van links naar rechts en van voor naar achter. Op die manier weet je zeker dat je het graszaad overal gelijkmatig verdeeld. Natuurlijk kun je ook gebruikmaken van een handige zaaitool. Op de kale plekken door het verticuteren kun je wat meer zaaien, zo worden deze ook fijn opgevuld.

Bemesten en kalk

Tot slot kun je om de zoveel tijd jouw gazon bemesten en strooien met kalk. Zo blijft je gazon gezond, groeit het goed en krijgt het af en toe een boost. Let wel even op in welke volgorde, want niet elk product werkt hetzelfde. Zet het ook meteen in je agenda zodat je deze momenten niet kunt vergeten!

– samenwerking –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten