How to: foundation aanbrengen

tips foundation aanbrengen

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik draag dagelijks foundation. Het aanbrengen gaat na jaren natuurlijk moeiteloos, maar ik weet nog goed op het begin dat ik het toch wel vrij lastig vond. Daarom vandaag deze how to: foundation aanbrengen!

Kies de juiste foundation

Het hele avontuur van foundation aanbrengen begint natuurlijk bij het kiezen van de juiste foundation. Er is namelijk voor elke huid en elk huidprobleem een geschikte foundation. Kies je een ‘gewone’ foundation of eentje met verzorgende eigenschappen? Dat is natuurlijk geheel aan jou!


Match de kleur met je huidskleur

Heel belangrijk is het kiezen van de juiste kleur. Nog steeds zie je heel vaak mensen die een verkeerde kleur foundation dragen. Zo zonde! Op die manier doet het namelijk helemaal niks voor je. Sterker nog…het ziet er vaak nog slechter uit dan dat je geen make-up draagt. Bij het kiezen van de juiste kleur kun je dit het beste testen op je pols. Die kleur matcht namelijk het meest met je gezicht. Via internet is dat natuurlijk vrij lastig, maar gelukkig is daar ook een oplossing voor. Je kunt namelijk ook een all colour foundation bestellen. Deze past zich aan elke huidskleur aan en is dus altijd matchend!


Zorg voor een goede basis

Voordat je begint met aanbrengen zorg je voor een goede basis. Uiteraard breng je eerst een huidverzorging aan en daarna nog een make-up primer. Heb je daar nog nooit van gehoord? Een make-up primer kun je vergelijken met andere primers, zoals bijvoorbeeld bij verf. Het maakt een mooie onderlaag waarop de laag erboven mooier en beter blijft zitten. Zo zorgt een make-up primer ervoor dat jouw foundation nog mooier en egaler is, een mooie glow heeft of juist een mattere uitstraling en dat hij beter op zijn plek blijft zitten.


Aanbrengen met de juiste tools

Dan is het tijd om je foundation aan te brengen. Dit kun je met allerlei verschillende tools doen. Denk bijvoorbeeld aan een foundation brush (bij vloeibare foundation), een face brush (bij poeder foundation), een make-up sponsje of natuurlijk je vingers. Nu ben ik zelf nooit zo happig op het aanbrengen met je vingers, want het resultaat is dan echt niet mooi. Liever gebruik ik een make-up sponsje. Dit maak je vochtig en brengt vervolgens je foundation er moeiteloos mee aan.


Blenden is key!

Bij een foundation is het heel belangrijk om te blenden. Hiermee bedoelen we ‘uitvegen’, want natuurlijk dien je niet een halve flacon op te smeren. Een klein beetje is voldoende en dit blend je weg, waardoor je een natuurlijke overgang naar je eigen huidskleur creëert. Het beste kun je van binnen naar buiten werken. Let op bij je oren en haargrens, want smeer je het hier te ver in dan ziet dat er niet uit. Met beleid werken dus!


Top af met een goede setting spray

Nu ben je eigenlijk al klaar! Je foundation zit helemaal perfect op je snoet en je kunt beginnen met de rest van je make-up. Goed is om sowieso je foundation af te werken met een setting spray. Deze zorgt ervoor dat het mooi blijft zitten en gedurende de dag niet vervaagt. Setting sprays kunnen ook een bepaalde eigenschap hebben, zoals het geven van een glow of juist een matte look.

Hoe breng jij het liefst foundation aan?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten