Huawei Matebook D16 review: de juiste maat is altijd belangrijk!

De MateBook D16 heeft de verleiding, het ontwerp en de saaie materialen van een ultrabook, maar is tevens geweldig. Huawei heeft de grootte van de randen van het scherm teruggebracht van 16,1 inch naar 4,9 mm om een ​​bezettingsveld van 90% te bereiken. Zo kun je nog meer zien op je scherm. Eindelijk hebben we hiermee een laptop die in bescheiden tassen past en makkelijk mee te nemen is met zijn gewicht van 1,7 kg.

Een esthetische kijk op het bereik

De Huawei Matebook D16 ziet er goed uit met zijn integratieve omhulsel. De basis is donkergrijs-achtig. Net als bij de andere modellen vinden we de ronde aan/uit-knop rechtsboven op het toetsenbord. Je kunt hem overigens ook gebruik middels ontgrendeling met een digitale vingerafdruk. Een eenvoudige look zorgt ervoor dat het eruit springt. Het scherm is helemaal prima en leent zich goed voor dagelijks gebruik in een thuisomgeving. De microfoon kan ook stil zijn met een druk op de knop.

Een vakkundige machine voor thuisgebruik

Wat dat betreft is er een C.P.U. AMD Ryzen 5 4600H, ondersteund door 16 GB RAM. Voor het geheugen is er een harde schijf van 512 GB SSD. Het is verdeeld in 2 delen om het datageheugen te scheiden van de systeem- en applicatieopslag. Deze power is voor het grootste deel goed genoeg voor veel huishoudelijk gebruik, ook wanneer je videocollage’s wilt blijven maken. Toch blijft de computer traag voor de meest veeleisende videogames, die bijvoorbeeld veel grafische elementen hebben. Vaak heeft de prijs hier een invloed op, want hoe duurder hoe beter die grafische kaart en het werkgeheugen is. Over het algemeen kunnen we stellen dat de D16 behoorlijk veelzijdig is voor zijn prijs.

Het enige dat nog ontbreekt is een SD-kaartlezer

Voor draadloze verbindingen zijn er de Wi-Fi 6 en Bluetooth 5.1 elementen. Aan de ene kant is Huawei niet zuinig geweest en vinden we 2 USB 3.1 classic ingangen en een oordopjesaansluiting aan de rechterkant. Aan de linkerkant vindt je twee keer een USB-C en een HDMI-aansluiting. Voor het opladen is er natuurlijk de adapter die je via een dubbele USB-C-kabel kunt insteken om op te laden. Deze heeft een acceptabele snoerlengte en een 65 W-oplaadeenheid. De 2 sockets kunnen ook worden gebruikt om mobiele telefoons of andere apparaten op te laden, zelfs als de computer is uitgeschakeld.

De mening

De Huawei Matebook D16 integreert het juiste ontwerp van de extra modellen in de serie 2021 met een groter scherm. Zijn metalen en zware omhulsel geeft hem meer het uiterlijk en de stevigheid van een ultrabook, hoewel het verre van hetzelfde is op papier. De Matebook D16 is toegewijd aan gezinsgebruik en zijn lage gewicht (gecombineerd met zijn lage afmetingen dankzij de slanke schermranden) maakt hem goed verplaatsbaar. Liefde hebben we voor zijn zilvergrijze kleur en hij volbrengt de missies waarvoor hij is aangewezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten