Huisje, boompje, beestje: je huis inrichten

Huisje, boompje, beestje

Voor sommige mensen is het een overweldigende klus om zelf hun huis in te richten, terwijl anderen er helemaal niet bij stil staan en de dingen meer willekeurig een plek geven. Als je graag bezig bent met je interieur, heb je waarschijnlijk al een idee van wat je wel en niet in je huis wil hebben. Maar als je net bent verhuisd en geen idee hebt waar te beginnen, kan het fijn zijn om wat inspiratie op te doen. Wij helpen je op weg. 

Laat je inspireren

Als je een ruimte in gaat richten, is het goed om allereerst te kijken naar wat voor soort ruimte het is. Kamers komen het best tot hun recht als ze zijn ingericht op waar ze voor gebruikt worden. Zelfs opbergruimtes kun je op handige of stijlvolle manieren inrichten om je woongemak te verhogen. Als je eenmaal weet welk doel de kamer dient, kun je gaan bedenken welke meubels erin moeten komen en waar ongeveer. Wat is de sfeer die je wil neerzetten in je kamer? Wil je een rustige of juist een energieke sfeer? Kies hierop ook je interieur uit: kleuren zijn allesbepalend als het aankomt op sfeer. Blauw is rustgevend, rood enerverend en groen warm en huiselijk. 

Werk met de ruimte

Alle huizen zijn weer net een beetje anders. Ieder huis heeft al een karakter waar je het mee te doen hebt. Als je een oud huis hebt met mooie oude elementen, kan het leuk zijn om hier ook je meubels op uit te zoeken. Een rond, antiek koffietafeltje met een rond vloerkleed eronder bijvoorbeeld. Als je een kamer hebt met een laag plafond en donkere vloer, laat de muren dan zo licht mogelijk om de ruimte optisch groter te doen ogen. Heb je een hoog plafond en grote ramen, dan kun je wellicht een mooie zachte kleur kiezen voor een muur naast het raam. Kies niet te felle kleuren, je verkijkt je al gauw op het effect van een groot oppervlakte in één kleur. 

Wees je bewust van je stijl

Als je wel eens een kamer hebt ingericht, weet je waarschijnlijk wel wat je wel en niet mooi vindt. Als je alle dingen die je mooi vindt combineert, kom je hopelijk uit bij een bepaalde stijl, een bepaalde esthetische sfeer. Als je nog twijfelt, of op meerdere stijlen uitkomt, weet dan dat je ook stijlen kunt combineren met elkaar. Als je bijvoorbeeld houdt van vintage maar ook van modern, kun je uitkomen bij een jaren 70 look in Deense stijl. Pas wel op met het combineren van stijlen, het wordt al gauw rommelig. 

Decoreer met mate

Een huis decoreren kan best lastig zijn. Je kunt beter niet al teveel prullaria en dingen aan de muur hangen om een rommelig en vol effect te voorkomen. Een goede manier om je huis gezellig te maken is door mooie vloerkleden neer te leggen: het huis oogt er niet rommelig of vol door maar zorgt wel voor aangekleed en huiselijk gevoel.

– samenwerking –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten