Inspiratie: Mijn vakantie wishlist

Curacao

Vandaag laat ik jullie graag mijn vakantie wishlist zien. Voordat de kindjes er waren zijn mijn man en ik veel op vakantie geweest. Voordat ik mijn man leerde kennen studeerde ik MTRO (toerisme) en daar hadden we altijd gave studiereisjes. Ik heb dus al heel wat van de wereld gezien, maar heb ook nog een vrij grote wishlist met bestemmingen.

Zoals ik al zei heb ik al best veel van de wereld gezien. Zo heb ik half Europa al wel gezien (denk aan Ibiza, Londen, Antwerpen, Parijs, Barcelona, Griekenland, Rome, Milaan, Pisa, Venetië, Florence, Verona, en nog veel meer), maar zijn mijn man en ik nog verder geweest (Curacao, Mexico, Miami, L.A., Las Vegas, San Francisco). Afgelopen november nog hebben we Benthe bij opa en oma achtergelaten en zijn we (met Brody nog in de buik) naar New York geweest. Ontzettend gaaf, want dit stond echt bovenaan mijn wishlist! Uiteraard blijven er altijd bestemmingen bestaan die je graag een keer wilt bezoeken. Zo heb ik er ook nog een paar en wil ik nog een keer terug naar bepaalde bestemmingen die we al hebben aangedaan.

Mallorca

Mallorca staat bovenaan, omdat dit wellicht een van de eerste buitenlandse vakanties zal worden met ons gezinnetje. Dit eiland is perfect voor gezinnen met kinderen en ook voor kleine kindjes is het hier goed te doen. Je kunt er genieten van de heerlijke warme en zomerse temperaturen, maar hoeft er niet urenlang voor in het vliegtuig te zitten. Mallorca is slechts 2,5 uurtje vliegen, top!


Gran Canaria

Lijkt me supermooi, maar is wel weet iets verder. Met 4,5 uur is het nog steeds goed te doen, ook met kindjes. Enig nadeel is wel dat het er erg warm kan zijn en het ook best duur is. In de loop der jaren zijn wij aardig wat luxe gewend, dus dan moet je wel wat kunnen neerleggen.


Miami

Heel, heel graag zou ik nog een keer terug willen naar Miami. We zijn er in 2009 geweest, in Miami South Beach om precies te zijn, en dat was echt geweldig! Miami heeft een ontzettend mooi strand, maar ook leuke winkels en activiteiten. Zo zijn we naar de Everglades geweest en hebben we op een airboat tussen de krokodillen gevaren, hebben we een American football wedstrijd bijgewoond en zijn we met een speedboat langs de huizen van de sterren gevaren.


Bahama’s

Als we dan toch nog een keer naar Miami zouden gaan, wil ik ook naar de Bahama’s! In 2009 hadden we een eendaagse cruise van Miami naar de Bahama’s geboekt. Omdat het die desbetreffende dag ontzettend slecht weer kon zijn op zee (er zat een orkaan in de buurt) zijn we uit voorzorg maar op het vasteland gebleven. Zo zonde, want we hadden al alles betaald! Achteraf heb ik er wel spijt van, want hoe gaaf zou het zijn geweest?!


Thailand

Jaren geleden hebben we getwijfeld om naar Thailand te gaan. Helaas ziet mijn man teveel beren op de weg en hebben we toen voor Miami gekozen (ook leuk!). Toch zou ik er nog eens heen willen, maar dan wel een rondreis en strandvakantie gecombineerd. Zo zie je wat van het land, maar kom je erna ook lekker tot rust.


Dubai

Toen we twijfelden over Thailand zouden we eigenlijk ook Dubai aandoen. Ik had al alles uitgezocht: eerst een paar dagen in Dubai en dan doorvliegen voor een rondreis in Thailand met een paar dagen relaxen op het strand als einde. Helaas mocht het niet zo zijn, maar mijn wens om naar Dubai te gaan blijft.


New York

Afgelopen november zijn we naar New York geweest. Serieus een droom die uitkwam! Al jaren wilde ik graag naar New York rond kersttijd. In oktober stelde mijn man dit onverwachts voor en hebben we het reisje geboekt. Zo gaaf! Ik was 5 maanden zwanger en we hoopten 20 km. per dag. Moe dat ik was toen we thuiskwamen! Ik wil er heel graag nog eens terug en dan wellicht in de lente of zomer. Vind het een heerlijke stad!


Egypte

Heel graag zou ik ook nog eens naar de piramides in Egypte willen. Het lijkt me ontzettend gaaf om te zien! Helaas is het er al jaren onrustig en durf ik niet te gaan. Hopen dat dit in de toekomst een keer minder wordt er het toch weer wat aantrekkelijker wordt om te bezoeken.


Lissabon

Wat korter bij huis lijkt Lissabon me ontzettend mooi. Ik ben nog nooit in Portugal geweest, maar je ziet er altijd mooie dingen van. Betaalbaar is het ook, dus daar zou je het niet voor hoeven te laten. Wie weet volgend jaar een weekendje met de hubby.

Nouja…eigenlijk kan ik nog wel uren doorgaan. Zo lijkt Ijsland me heel gaaf, wil ik nog wel eens naar Schotland, nog een keer terug naar Londen, en een bezoekje brengen aan Australië. Uiteraard kan het niet allemaal, maar hopelijk kan ik over een paar jaar weer wat bestemmingen van mijn lijstje afstrepen. Verre bestemmingen zullen er voorlopig in ieder geval niet in zitten met de kids, maar een klein weekje alleen met mijn man, zoals naar New York, kan altijd natuurlijk.

Nu de zomer begint krijg ik nog meer vakantiekriebels, maar helaas blijven we dit jaar thuis. Voor degene die wel willen weggaan, maar nog niets hebben geboekt is het zeker een idee om eens te kijken bij de lastminutes! Deze reisjes kun je vaak voor een interessant bedrag boeken en vertrekken op korte termijn. Vaak is er nog ontzettend veel keuze, dus er zal altijd wel wat voor jou bij zitten.

Ga jij dit jaar nog op zomervakantie?

– samenwerking –

3 gedachten aan “Inspiratie: Mijn vakantie wishlist”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten