Heb je de droom om jouw eigen zaak te openen? Bijvoorbeeld een heerlijke horeca gelegenheid in de vorm van een koffiezaak? Dan is er een boel wat op je afkomt om te regelen. Zie je door de bomen het bos niet meer, dan help ik je vandaag met 5 fijne tips!
1. Informatie zoeken
Voordat je ook maar de allereerste stap zet is het belangrijk om genoeg informatie te zoeken over alles wat erbij komt kijken. Niet enkel heb je een pand nodig en personeel, maar ook voorraad/inkopen, krijg je met de belastingdienst te maken (niet leuk) en heb je een hele administratie te voeren. En wat dacht je van vergunningen en bepaalde keurmerken? Een koffiezaak/horeca gelegenheid is best ingewikkeld en dus begin eerst met weken/maanden allerlei info op te zoeken. Bij de KVK kunnen ze je goed helpen, bij de belastingdienst overigens ook. Vraag ook eens bij mensen die al in het vak zitten en hun ervaring willen delen. Daar leer je immers het meest van!
2. Jouw droom
Hoe je het ook gaat aanpakken, zorg ervoor dat jouw droom, jouw passie, erin zit. Alleen dan gaat het namelijk een succes worden, want klanten hebben een goede neus voor passie. Denk met je hoofd, maar reageer en doe met je gevoel. Soms lijkt dat niet de beste of makkelijkste keuze, maar ga ervoor. Het is immers jouw droom.
3. Pand zoeken
Eén van de belangrijkste dingen is natuurlijk jouw pand. Het moet praktisch zijn, gericht zijn op horeca ondernemingen (i.v.m. de keuken etc.) en het moet het liefst lekker centraal liggen i.v.m. toeloop van jouw klanten. Vaak krijg je bij het juiste pand dat ene speciale gevoel en weet je dat dit het is. Kijk wel door bepaalde dingen heen, want je zult een boel zelf moeten doen om het geheel naar wens te maken.
4. Inrichting
Wanneer je eenmaal je pand hebt is het tijd om te gaan verbouwen en in te richten. Tegenwoordig zijn er de meest mooie horeca zaken. Doe inspiratie op door deze zaken te bezoeken en door Pinterest af te speuren. Combineer dit met jouw wensen en hou in je achterhoofd dat het ook praktisch moet zijn. Je moet er immers goed je werk kunnen doen en klanten kunnen ontvangen. De muren kun je mooi aankleden met prachtig behang of mooie posters die je kunt vinden op https://redro.nl/posters/.
5. De kaart
Wanneer jouw droomzaak staat en je jouw dream team aan personeel gevonden hebt moet je samen met de chef gaan nadenken over de kaart. Hou het simpel en kies een paar hele goede gerechten die er echt uitspringen. Zorg ervoor dat je het uniek maakt, zodat mensen jouw zaak blijven herinneren en het doorvertellen als tip. Alleen zo trek je jouw publiek!
written by