Je keuken veranderen in een paar eenvoudige stappen

keuken

Ben je een beetje uitgekeken op jouw keuken? Dat kan want wanneer je hem al heel wat jaren hebt kan het een saai iets worden. Wij mensen worden blij van vernieuwing, ook in ons huis. Daarom is het aan te raden om zo af en toe wat binnen in huis te veranderen. Ook in je keuken kan dat, zelfs zonder een geheel nieuwe keuken te laten plaatsen. Met deze eenvoudige stappen kun ook jij jouw keuken veranderen.

1. Frontjes

Het lijkt heel rigoureus en misschien is deze stap ook wel het meest ingrijpend van allemaal; je frontjes vernieuwen. Het fijne van een keuken is dat de kastjes allemaal dezelfde maten hebben. Je kunt kiezen uit enkele standaardmaten en juist daardoor kun je ook heel makkelijk frontjes verwisselen. Heb je een hoogglans keuken of is deze wit en wil je het anders? Dan kun je alles natuurlijk gaat verven, maar beter is het om nieuwe frontjes erop te zetten. Het is een vrij makkelijke klus en relatief snel gedaan. En het resultaat? Alsof je een nieuwe keuken hebt!

2. Achterwand

Welke achterwand heb jij in jouw keuken? Heb je tegeltjes of een spatwand? Wij hebben een houten achterwand tot een bepaalde hoogte en daarboven een gestucte muur met afwasbare verf (heel handig overigens!). Heel gaaf vind ik de steenstrips. Deze zijn kant en klaar en plak je zo tegen de muur. Het resultaat is geweldig mooi en heel professioneel!! Ook hiermee verander je het gehele uiterlijk van je keuken in een handomdraai.

3. Keukenapparatuur

Wil je het wat subtieler aanpakken en niet meteen voor nieuwe frontjes of een nieuwe achterwand gaan? Verdiep je dan eens in andere keukenapparatuur. Ik heb het dan over de losstaande dingen, zoals een koffiezetapparaat, een waterkoker en een keukenmachine. Nu heb je er misschien niet zo over nagedacht, maar wanneer je al deze apparaten in dezelfde stijl en kleur koopt matcht dit onwijs goed met elkaar. Het ziet er tevens prachtig uit in je keuken!

4. Verlichting

Tot slot kun je met verlichting ook heel veel, zeker wanneer je een hanglamp in de keuken hebt. Pak hier eens mee uit en kies een exemplaar dat lekker in het oog springt. Ook hiermee geef je jouw keuken een echte upgrade!

– samenwerking –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten