Ken jij de werking van magnesium?

magnesium

Tegenwoordig hoor je het steeds meer in de gezondheidswereld: magnesium. Het zou voor allerlei gezondheidsklachten goed zijn en het kan kwaaltjes verminderen of zelfs helemaal wegnemen. Ken jij de werking van dit supplement al? In dit artikel leg ik het je uit.

Wat is magnesium?

Magnesium is een mineraal dat belangrijk is voor de vorming van je botten en tanden. Ook zorgt het voor een normale werking van onze spieren en speelt het een rol bij de overdracht van zenuwprikkels. We halen het uit onze voeding en maken het niet van nature zelf aan. Denk hierbij aan brood, (volkoren) graan- en melkproducten, groenten, noten en vlees. Heb je een bepaald dieet, dan kan het zijn dat je een magnesiumtekort hebt en je dit gaat merken doordat je vage klachten krijgt.

Wat doet magnesium?

Magnesium zorgt dus voor botaanmaak en het behoud van sterke botten en sterke tanden. Daarnaast is het goed voor het celdelingsproces en je gemoedstoestand. Het helpt bij je geheugen, leerprestaties en concentratievermogen. Ook zorgt het voor een goede elektrolytenbalans, wat wilt zeggen hoe ons lichaam functioneert. Bij een tekort aan magnesium kan deze balans verstoord raken wat zich kan uiten in verwardheid, spiertrekkingen en zelfs koorts. Het zorgt ook voor genoeg energie en dus vermindering van moeheid en dat futloze gevoel en het helpt bij het normaal functioneren van spieren en zenuwen. Het zou zelfs een voordeel kunnen geven bij de aandoening fibromyalgie, maar dat heb ik zelf nog niet getest.

Hoe gebruik je magnesium?

Magnesium kun je als poeder innemen, maar ook als tablet. Ook zijn er magnesiumbaden die natuurlijk heerlijk voor je lichaam zijn. Bij Orthokliniek Ootmarsum kun je er vanalles over vinden en bestellen. Magnesium poeder is daarbij zeker een aanrader, want dit bevat vaak weinig tot geen hulpstoffen, waardoor je lichaam het direct kan opnemen.

Voor wie is het?

Iedereen kan magnesium innemen en het kan zeker geen kwaad. Tijdens je zwangerschap zou je zelfs wat meer magnesium nodig hebben, maar overleg dit altijd eerst goed met jouw arts en/of verloskundige. Ook wanneer je andere medicijnen gebruikt is overleg met de arts altijd noodzakelijk. Mensen die een bepaald dieet volgen kunnen grote voordelen ervaren bij het innemen van magnesium, omdat dit door hun dieet wel eens kan ontbreken in hun voeding.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten