Kersttip: Leurs Kerstshow 2019

Leurs Kerstshow 2019

Kerst lijkt nog ver weg, maar zo langzamerhand begin je overal de kerstspullen en -versiering te zien. Superleuk, want ik word daar intens blij van. Ik ben een echt kerstmens en deze periode van het jaar voelt vaak als een kind in een snoepwinkel. In Venlo ligt Tuincentrum Leurs, dat elk jaar een supergrote en ontzettend mooie kerstshow heeft. In dit artikel laat ik jullie de Leurs Kerstshow 2019 zien en geef ik een voorproefje van onze boom voor dit jaar.

Leurs kerstshow

Zodra de kerstshow bij Leurs open is ben ik er elk jaar weer als de kippen bij. Heerlijk al die kerstspullen, mooie versiering, mooie bomen en kerstliedjes. Ik kan er dagen doorbrengen en steeds opnieuw ben ik er in mijn nopjes. De kindjes gaan vaak mee, want bij Leurs kunnen ze spelen. Er is namelijk een groot Tuincafe met een indoor speeltuin. Ze vermaken zich er goed en vragen al vaker zelf: “wanneer gaan we weer naar Leurs?”

De kindjes vinden de kerstshow ook altijd leuk, maar hebben er natuurlijk minder mee dan ik. Ze willen spelen. Leuk voor hun is het kersttreintje dat elk jaar opnieuw ergens in de kerstshow staat. Hier kunnen de kindjes in en het mooiste: het is gratis! Ze kunnen dus zoveel ritjes maken als ze willen. Tevens zijn er overal bewegende of interessante elementen te vinden tussen de kerstitems. Zo staat er op het begin een rendier die een liedje voor je zingt, zijn er de zingende pinguïns en is er een tuimelende kerstman. Alles is ontzettend mooi versierd en het spreekt kindjes dan ook zeker allemaal aan.

Wij volwassenen worden er trouwens ook blij van, mits je van kerst houdt natuurlijk. Ik ben al bij veel tuincentra geweest, maar Leurs spant echt de kroon als het gaat om de kerstshows. Telkens weer weten ze zich te overtreffen. Net zoals op andere plekken is alles ingedeeld in kleur. Handig, want meestal kies je voor een bepaalde kleur in je boom en hiermee kun je makkelijk alles bij elkaar zoeken. Bij binnenkomst waan je je al in kerstsfeer, want daar begint het met alle witte kerstdeco. Let wel even op, want deze witte items komen verder niet meer terug. Wil je hier dus wat van hebben, neem het dan meteen mee.

Het wit hadden ze gecombineerd met hout en blauw. Een supermooie combi en ik was bijna om. Ze hebben zulke mooie dingen dat ik al het e.e.a. in mijn handen had wat niet wit was. Uiteindelijk heb ik dat toch maar teruggelegd 😉

Tussen dit gedeelte en de kerstshow staan wat kerstitems, zoals de kerstbomen. Stiekem wil ik een nieuwe boom, eentje met sneeuw erop. Wel moet hij vol zijn en groot. Die van ons is dat namelijk ook. Toch koop ik geen nieuwe, want onze boom heeft ook een emotionele waarde. Mijn ouders kregen hem namelijk van mijn opa die gestorven is en toen ik ging samenwonen mocht ik hem hebben. Een blijvertje dus!

Wat verderop begint de kerstshow pas echt en kom je de mooie huisjes tegen. Dit is altijd ontzettend mooi gemaakt en kinderen kunnen hier op de knopjes drukken om vanalles te laten zingen en bewegen. Heel erg leuk, je kijkt er je ogen uit.

Na de huisjes komen de ballen en alle andere accessoires. Alles is zo mooi en alle bomen zijn prachtig opgemaakt! Overal zie je vanalles hangen en gedecoreerd, dus ben je inspiratieloos dan doe je hier zeker weten inspiratie op.

Ergens midden in de kerstshow is er nog La Piazza Leurs. Hier kun je een hapje eten en een drankje doen. Een fijne tussenstop om even uit te rusten. Je krijgt hier kleine hapjes, maar kunt ook een lekkere pizza of pasta eten. Ik koos er pizza fungi en dat was ontzettend lekker! Zeker een aanrader dus, je zit hier namelijk erg fijn en rustig. Het ziet er ook nog eens erg gezellig uit en de service is heel erg goed en vriendelijk!

Uiteraard nam ik ook wat items mee naar huis. Ik ga vrijwel nooit met lege handen de winkel uit, dus dit keer ook niet. Dit jaar wil ik namelijk een witte boom. We hebben een kunstboom die al 25 jaar oud is (en nog steeds prachtig!) en die hang ik dit jaar vol met witte kerstdeco. Zo kocht ik guirlandes om als een soort van slingers erin te hangen (zag ik dus bij Leurs en dat was erg mooi!) en ik hang hem helemaal vol. Van die mooie volle bomen vind ik namelijk supermooi! Ook zag ik engelenhaar in de bomen bij Leurs, dat gaf een heel mooi effect. Hier heb ik dus ook wat van meegenomen. Het uiteindelijke resultaat van de boom zul je begin december zien, dan deel ik het op Instagram met jullie.

Ben je binnenkort in de buurt van Venlo, ga dan zeker een bezoekje brengen aan de Leurs kerstshow! Ik beloof je, je krijgt er geen spijt van! Niet in de buurt van Venlo? Dan kun je evengoed een dagje ervan maken, want Leurs is vrij groot! Tevens is het goed bereikbaar, want het ligt kort bij de A67, aan de Straelseweg 370. Parkeren kun je kosteloos voor de deur.

Houd jij ook zo van kerst?

–  samenwerking –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten