Kids book: Dit is Guus

Leesboekjes, ze blijven leuk. Hier willen de kinderen elke avond voorgelezen worden. We hebben er niet altijd tijd voor, want met name als het al wat later is slaan we een verhaaltje over. Regelmatig voorlezen is goed voor de taalontwikkeling van het kind. Vandaag laat ik jullie een nieuw voorleesboekje zien: Dit is Guus!

Dit is Guus

De kaft verraad het boek al een beetje. Op de voorkant zie je namelijk een hond staan die er weinig zin in lijkt te hebben. Het is de knorrigste hond van het land. Hij kijkt wat boos en/of verveeld. Deze hond heet Guus en is tevens het hoofdpersonage uit het boek.

Het verhaal is eigenlijk maar heel klein. Het komt erop neer dat Guus nergens van houdt. Zelfs niet van verjaardagen en feestje, ballonnen en cadeautjes en ook niet van wandelen. Het is een knorrige hond en zo kijkt hij ook altijd. Zelfs als je hem aait. Toch is er één ding waar hij wel gek op is: worstjes!

De illustraties van het boek zijn hartstikke leuk. Leuk vind ik ook altijd dat dit soort boekjes geen hele verhalen bevatten. Er staat soms maar één zin op een pagina. Hoewel ik het niet erg vind om een boekje voor te lezen geeft dit boekje je wat meer ruimte voor eigen invulling. Zo kun je met je kindje de illustratie bekijken en wat dingen vragen ofzo.

Dit is Guus is een heerlijk en kleurrijk boek dat ideaal is om voor te lezen aan de kleinere kindjes. De illustraties laten het verhaal goed zien zodat je kindje er helemaal in op gaat. Dit is Guus is een boek van Chris Chatterton en kost €12,99. Het is verkrijgbaar bij de boekhandel en tevens online te bestellen bij o.a. Bol.com.

Lees jij je kindje vaak voor?

– Dit artikel bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten