Kids tip: Dit is onze wereld

Dit is onze wereld

Van wonen in de grote Amerikaanse stad New York tot en met een kabelbaan naar school in de Andes. Echt overal ter wereld leven mensen en allemaal leven en wonen we anders. Wij volwassenen weten dat wel en hebben het wellicht al zelf gezien tijdens het reizen, maar voor kindjes is dit nog moeilijk voor te stellen. Het mooie boek Dit is onze wereld helpt daarbij.

Dit is onze wereld

Met het boek Dit is onze wereld maak je een onvergetelijke reis rond de wereld en ‘bezoek’ je 20 kinderen die allemaal op een wel heel andere manier leven. Hoe verschillend we ook allemaal zijn, toch hebben we veel met elkaar gemeen. Heel fijn is dat ook dat dit boek laat zien. Eigenlijk zijn we namelijk allemaal mensen die toevallig op een ander plekje ter wereld zijn gekomen en dat vormt ons tot wie we worden en zijn.

Het boek neemt je kindje bijvoorbeeld mee naar het zwemmen met schildpadden langs een koraalrif in de Stille Oceaan, tijdens het hoeden van rendieren in het besneeuwde Siberië en met de kabelbaan naar school door het Andes gebergte. Van steden als New York tot de Afrikaanse savanne, echt alles komt aan bod in dit mooie boek.

Dit is onze wereld ziet er geweldig uit. Het springt echt van de boekenplank af door de kleurige en vrolijke illustraties. Het boek staat er tevens vol mee, wat het lezen en bekijken ervan een waar feestje maakt. Naast dat je jouw kindje er goed uit kunt voorlezen en je hiermee zorgt voor een rustmomentje leert je kind er ook van. Ijsberen in de savanne? Nee…die horen op de Noordpool! Het zorgt hier thuis voor leuke interactie met de kinderen.

De schrijver en illustrator

Het boek is geschreven door Tracey Turner, wie al meer dan 70 (!!) boeken op haar naam heeft staan. De meeste daarvan zijn non-fictie voor kinderen. Ze schrijft over onderwerpen als uitvindingen, het universum, onbeleefde woorden en dodelijke gevaren. Asa Gilland is een Zweedse illustrator die houdt van alles wat met retro, eigenzinnige beelden en volkskunstthema’s te maken heeft. Dat zie je ook wel een beetje terug in het boek, het geeft de illustraties charme.

Dit is onze wereld is een hardcover en kost €14,99. Het is vanaf nu verkrijgbaar bij de boekhandel en online te bestellen op o.a. Bruna.nl. ISBN: 9789045327204.

– Dit artikel bevat producten die mogelijk zijn gemaakt door een merk/bedrijf –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten