Klussen in je tuin doe je met deze 5 tips!

Ben jij een echte doe-het-zelver? Wij klussen ons wat af, want al 11 jaar (sinds we ons huis hebben) zijn we met allerlei projecten bezig. Van groot tot klein en van spannend tot vrij saai, er is altijd wel wat te doen. Nu het zomerseizoen in volle gang is, is het tijd om te klussen in je tuin. Toe aan een nieuwe schutting? Een nieuw dak voor je tuinhuis of misschien wel een nieuw terras? Met deze 5 tips wordt klussen in je tuin een eitje!

1. Ruim je tuin op

Voordat je aan de klus kunt is het fijn om je tuin op te ruimen. Zo heb je alle ruimte die je nodig hebt. Ga je een nieuwe schutting plaatsen? Zorg dan dat ook de ruimte daaromheen goed vrij is. Sommige materialen zijn namelijk vrij zwaar en als je je dan ook nog eens moet manoeuvreren tussen allerlei obstakels door is dat niet handig. Lekker opruimen dus! Haal ook met een bladblazer even de bladeren weg, want als je werkt met water kan dat glad worden. Zo voorkom je uitglijden. Eenmaal opgeruimd kun je lekker beginnen!

2. Kies het juiste gereedschap

Uit ervaring kan ik vertellen dat het hebben van het juiste gereedschap heel veel werk en ellende bespaart. Heb je namelijk een klus waarbij je hout moet zagen? Laat het dan alsjeblieft uit je hoofd om de handzaag te gebruiken, maar ga voor een afkortzaag. Er zijn verschillende afkortzagen in verschillende prijsklassen, dus er is altijd wel eentje die bij jou past. Wij hebben hem ook en dat scheelt zo enorm veel werk en energie! Het is even een investering, maar al snel zul je merken dat het wel een juiste investering was. Kies overigens ook voor kwalitatief gereedschap. Hier doe je veel langer mee en werk je dikwijls ook veel prettiger.

3. Zorg voor voldoende materiaal

Nog eentje in het kader van een goede voorbereiding scheelt de helft van het werk: zorg voor voldoende materiaal. Niets is zo vervelend als je tijdens het klussen alles moet laten vallen omdat je naar de bouwmarkt moet om bijvoorbeeld schroefjes te halen die je tekort komt. Wij kopen bij twijfel meestal net iets ruimer in en bewaren de bon. Op die manier kun je het altijd nog retourneren, maar kun je wel vooruit tijdens het klussen.

4. Vraag hulp

Om bij het voorbeeld van de schuttingen te blijven is het fijn om hulp te vragen. Wees daar ook niet bang voor, want er zullen genoeg mensen zijn die je willen komen helpen. Denk goed na wie je vraagt en of hij of zij hier geschikt voor is. Laat bijvoorbeeld geen technische zaken over aan iemand met twee linkerhanden. Met de juiste hulp is jouw klus sneller geklaard!

5. Geniet!

Tot slot nog een heel belangrijk iets: geniet! Ook al is het klussen soms een moetje, probeer er altijd van te genieten. Voor mij is het ontspanning en een momentje voor mezelf. Zie het ook op die manier, want alleen dan krijg je er energie van en wordt klussen in je tuin leuk!

Klus jij wel eens in je tuin?

– samenwerking –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten