Krijg ruimte in je keuken met deze 5 tips

Ben je een echte kookfanaat en sta je het liefst uren in de keuken te kokkerellen? Dan is ruimte in je keuken wel gewenst. Niet allemaal hebben we het, maar met een paar fijne tips kun je toch makkelijk wat ruimte in je keuken krijgen, zonder daar al teveel voor moeten te doen. Laat die kerstdiner voorbereidingen maar beginnen!

1. Opgeruimd staat netjes

Een opgeruimde keuken is natuurlijk helemaal mooi en zen, maar in de praktijk is dat best nog wel lastig. Want zeg nu zelf…hoe makkelijk is het om snel even wat op het aanrecht neer te leggen om vervolgens weer te vergeten. Dingen die vaak rondslingeren zijn hier bekers van de kinderen, afwas, maar ook boeken, tekeningen en snoepjes. Een regelrechte rommel. Plan dagelijks even een goed opruimmomentje en zorg er dan voor dat alles wat er niet hoort te liggen van je aanrecht weg is. Zo zie je tenminste je werkblad en heb je ruimte om te koken.

2. Apparatuur

Het keukenblad leent zich natuurlijk perfect om allerlei apparatuur op te zetten. Bij ons staat bijvoorbeeld een koffie automaat erop, de waterkoker en een blender. Als je het echt dagelijks nodig hebt, dan is het fijn om het in je keuken te hebben staan. Heb je het enkel af en toe nodig? Zoek dan een kastje in de keuken of in de bijkeuken wanneer je die hebt om het daar in te zetten. Scheelt weer ruimte! De echte luxe keukens hebben natuurlijk veel van dit soort apparaturen ingebouwd. Denk bijvoorbeeld aan een koffiemachine. 

3. Keukenopstelling

Iets dat je niet zo snel kunt veranderen wanneer je een keuken hebt is de keukenopstelling. Ga je binnenkort voor een nieuwe keuken kijken? Neem dan zeker eens het idee van een U keuken mee. Zoals de naam al doet vermoeden hebben deze keukens de vorm van een U. Lijkt heel gek, maar eigenlijk ziet het er fantastisch uit. Je hebt er superveel werkblad door, veel kastjes onderin en zelfs de mogelijkheid voor een soort van barretje. Lekker luxe! Je moet er overigens wel de plaats voor hebben, maar heb je dat? Ga hier dan zeker voor!

4. Sorteren

In jouw keukenkastjes zal vast het een en ander van voeding staan. Denk bijvoorbeeld aan allerlei soorten pasta, misschien wel een blik soep, broodbeleg etc. Probeer alles te sorteren wat bij elkaar hoort en bewaar het apart in bakjes. Wij hebben bijvoorbeeld een bus met spaghetti, eentje met macaroni, bouillon blokjes zitten apart en ook het broodbeleg staat bij elkaar. Zo heb je meteen alles bij elkaar wanneer je het nodig hebt en vaak krijg je net wat meer ruimte doordat je alle halflege dozen en pakken weg kunt gooien.

5. Voorraad

Niets is zo verleidelijk dan het hebben van een flinke voorraad. Hoe fijn het ook klinkt om een halve supermarkt in huis te hebben, het is niet nodig! Zeker wanneer je er eigenlijk geen plek voor hebt is het volstouwen van keukenkastje onnodig. Leg bepaalde voorraad die je niet snel nodig hebt in een kast en bouw af. Je hoeft namelijk niet 10 keukenrollen in huis te hebben, of 5 pakken soep en 4 potten chocopasta. De supermarkt is tegenwoordig elke dag open, dus wanneer je wat nodig hebt heb je het zo gehaald. Zorg dan ook zeker voor een bescheiden voorraad en haal voor maximaal een week aan boodschappen in huis. 

Is jouw keuken altijd opgeruimd?

– samenwerking –

Eén gedachte over “Krijg ruimte in je keuken met deze 5 tips”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten