Laarzenweer!

Sinds kort is het echt herfstweer en merk je dat we richting de winter gaan. Het is in de ochtend en avond flink koud. Tijd dus om je sneakers te verruilen voor mooie laarzen! Omdat laarzen er in allerlei soorten zijn is de keuze voor een nieuw paar soms wat moeilijk. Vandaag geef ik je 5 tips bij het kiezen van de juiste laarzen voor jou.

Vroeger had ik echt een hekel aan laarzen. Waarom? Ze pasten nooit, omdat ik dikkere benen had. Nu na de operaties kan ik elke laars die ik maar leuk vind aan. Een heerlijk gevoel is dat! En maar goed ook, want er zijn enorm veel leuke laarzen te krijgen. Ik heb er onlangs zelf uitgezocht in het bruin die lijken op de laarzen van Nubikk. Ze zijn van suède en vrij lang. Erg leuk en ook lekker warm!

De overknee laarzen zijn ook weer helemaal hip. Een aantal jaren geleden waren ze even een trend, maar als snel hoorde en zag je er niets meer van. Dit jaar komen ze weer in allerlei soorten en printjes terug. Ga voor eenvoudig zwart, beige of kies bijvoorbeeld voor een mooie trendy slangenprint. Tegenwoordig kan alles, dus je kunt mixen en matchen zoals je wilt. Vind je het lastig om een keuze te maken? Dan geef ik je hierbij 5 tips bij het kiezen van de geschikte laars voor jou.


1. Jouw kledingkast

Belangrijk bij een keuze voor nieuwe laarzen is dat je je kledingkast van te voren goed bekijkt. Welke kleding heb je en waarmee wil je je nieuwe laarzen gaan dragen. Zorg ervoor dat je nieuwe laarzen goed passen bij meerdere outfits, zodat je ze ook vaak aan kunt doen. Ik heb wel eens schoenen gehad die lang niet overal bij stonden en dus kon ik ze maar op twee outfits aan. Dat is eigenlijk heel erg zonde, want op die manier blijven je schoenen meer in de kast staan dan dat ze het daglicht zien.


2. Jouw gebruik

Ga na wat jouw gebruik is. Hiermee bedoel ik eigenlijk heel simpel of je veel loopt of juist veel zit, ben je veel onderweg, moet je wel eens rennen etc. Als ik naar mezelf kijk bijvoorbeeld ben ik altijd in de weer en de hele dag bezig. Ik loop veel, maar moet (helaas) ook nog geregeld achter Brody aan rennen. Vaak is dit plotseling, dus ik moet echt laarzen hebben waar ik alle kanten mee uit kan. Ze moeten fijn zitten en ik moet ze de hele dag goed kunnen dragen. Voor mij betekent dat dus ook geen al te hoge hak. Een hoge hak geef snel pijn aan mijn voeten en ik loop er dus niet de hele dag op. Leuk voor een feestje dus, maar niet voor dagelijks gebruik.


3. Voorkeuren

Voordat je laarzen gaat kopen heb je er wellicht al wel over nagedacht. Misschien heb je wel al een voorkeur wat kleur of materiaal betreft. Of weet je al of je hoge laarzen of enkellaarsjes wilt. Hou hier goed aan vast en laat je niet afleiden door andere mooie laarzen die eigenlijk niet in jouw plaatje passen. Achteraf kun je daar namelijk spijt van krijgen.


4. Wat heb je al?

Heel voor de hand liggend is om te kijken wat je al in je collectie hebt. Koop geen laarzen die lijken op de laarzen die je al hebt. Een klein ander detail kan verschil maken, maar veel leuker is het om verschillende laarzen te hebben.


5. Budget

Heel belangrijk is je budget. Stel bij het shoppen een duidelijke grens en ga hier ook niet overheen. Voordat je het weet is het einde zoek en ben je een kapitaal kwijt voor je nieuwe laarzen. Laarzen zijn over het algemeen duurder dan reguliere schoenen, dus houd daar wel rekening mee.

Het liefst shop ik deze winter nog een paar leuke laarzen erbij. Wel een paar met een wat lagere hak, waar ik ook de hele dag goed op kan lopen. Voor mij heel belangrijk aangezien ik soms nog wat last heb van mijn bekken en echt de hele dag in de weer ben. Bij Shuz hebben ze hele leuke! De lange slangenprint laarzen vind ik bijvoorbeeld heel erg gaaf!

Welke laarzen heb jij al in je collectie?

– samenwerking –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten